1η Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού στο Παν/μιο Θεσσαλίας


Tags |

To Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί την «1η Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης Προσωπικού» στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+ στις 28 Μαρτίου-1 Απριλίου 2016 στο Βόλο και θα φιλοξενήσει 25 συμμετέχοντες Εταίρους από Πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης.
Το Πρόγραμμα Erasmus + σταθερά ενθαρρύνει την κινητικότητα τόσο μεταξύ φοιτητών όσο και σε επίπεδο διοικητικού και διδακτικού προσωπικού. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για πρώτη φορά φέτος, με πρωτοβουλία του Ιδρυματικού Υπευθύνου του Προγράμματος, Kαθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα, και την ενεργή δραστηριοποίηση των στελεχών του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, διοργανώνει για πρώτη φορά «Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης», ευελπιστώντας στην καθιέρωση της ως θεσμό από το τοπικό Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θεωρεί την εν λόγω διοργάνωση ως ένα ιδανικό μέσο για τη διασπορά της γνώσης και της εμπειρίας στον τομέα της κινητικότητας, για την προαγωγή της ιδέας της διεθνοποίησης και για την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μέσα από την άμεση συνεργασία του διοικητικού προσωπικούπου εμπλέκεται στην κινητικότητα και που αποτελεί συχνά το συνδετικό κρίκο μεταξύ των Πρυτανικών Αρχών, του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και των φοιτητών.
΄Ηδη η πρακτική που ακολουθείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ευνοεί και υποστηρίζει τη μετακίνηση του διοικητικού προσωπικού, γεγονός που αποδεικνύεται από την υψηλή θέση που αυτό έχει σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχέση με τα άλλα ελληνικά Πανεπιστήμια σ’ ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τομέα.
Το Πρόγραμμα της διοργάνωσης θα περιλαμβάνει γνωριμία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη στρατηγική λειτουργίας του σε πέντε (5) πόλεις, ομάδες εργασίας ανά τομέα ενδιαφέροντος (Διεθνείς Σχέσεις, Βιβλιοθήκη, Μηχανοργάνωση), επαφή με τοπικούς φορείς και ξενάγηση στα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής.
Προτεραιότητα στους συμμετέχοντες θα δοθεί σε όσους προέρχονται από Ιδρύματα Εταίρουςπρος ενίσχυση των ήδη υπαρχουσών συνεργασιών, αλλά φυσικά θα υπάρξει χώρος και για νέες ακαδημαϊκές συμπράξεις.