Ο Τομεάρχης Παιδείας Ν.Δ. με ΕΛΜΕ Πρότυπων Πειραματικών


Tags |

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που διαπιστώνονται σήμερα στη λειτουργία του θεσμού.
Οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, αναφέρθηκαν στην υποβάθμιση του ρόλου των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, ενώ έκαναν ειδική αναφορά στη στελέχωση των σχολείων και στα κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε αυτά.
Ο κ. Χαρακόπουλος αφού επισήμανε την επιτυχή πορεία του θεσμού κατά την τριετία εφαρμογής του προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Τα Πρότυπα σχολεία, λόγων των εμμονών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, έχουν κατασυκοφαντηθεί ως ελιτίστικα. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ήταν σχολεία αριστείας, σχολεία καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, αλλά και σχολεία για όλα τα παιδιά του λαού που μετά από εξετάσεις τους δινόταν η δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτά. Την αλήθεια αυτή επιβεβαιώνει η κοινωνική διαστρωμάτωση των μαθητών τους. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στον θεσμό των Προτύπων σχολείων και στην ανάγκη επέκτασής τους, ενώ εξετάζουμε και τη λειτουργία Προτύπων σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης».
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας κ. Σωτήρης Γκλαβάς και ο Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ. Παρασκευάς Γιαλούρης, ενώ εκ μέρους της ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, ο Πρόεδρος της, κ. Σπύρος Γλένης και η Ταμίας κ. Γεωργία Τραμπίδου.