- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με συλλόγους Ποντίων Λάρισας

Η ενεργή συμμετοχή των συλλόγων Ποντίων της Λάρισας στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που θα διοργανώσει και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και του συλλόγου Ποντίων Λάρισας κ. Χρήστο Τοπαλίδη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας κ. Γιάννη Παπαδόπουλο.
Όπως έγινε γνωστό οι σύλλογοι Ποντίων της Λάρισας πέρα από τις καθιερωμένες εκ του νόμου εκδηλώσεις για την «Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» που θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 22 Μαΐου, προγραμματίζουν εκδηλώσεις όλο τον Μάιο καθώς και μια ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαίου και στην οποία οι πρόεδροι των δυο συλλόγων κάλεσαν τον περιφερειάρχη να είναι ομιλητής-εισηγητής, πρόσκληση και την οποία αποδέχτηκε.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Οι Πόντιοι είναι γνήσια τέκνα και απόγονοι των Ελλήνων εκείνων, οι οποίοι βίωσαν τα επακόλουθα της γενοκτονίας του κινήματος των Νεότουρκων, στην περιοχή του Πόντου, στα βόρεια της σημερινής Τουρκίας. Σε αυτούς χρωστάμε πολλά. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να διατηρείται η ιστορική μνήμη, κάτι που είναι πολύ βασικό, διότι όλοι οι λαοί της γης και ιδίως ο Ελληνικός λαός για να πάνε μπροστά πρέπει να γνωρίζουν το ιστορικό τους παρελθόν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες και στηρίζει για άλλη μια χρονιά τις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού».