- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δράσεις του Δήμου Λαρισαίων την ημέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και τη Διεύθυνση Πρόνοιας, την Τρίτη 8 Μαρτίου του 2016, στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Λάρισα, με στόχο την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών διατροφής, την τόνωση και την ευεξία του οργανισμού σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα υπήρξε η δυνατότητα παρασκευής υγιεινού και ενεργειακού πρωινού γεύματος καθώς και ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων με τους ειδικούς. Στο τέλος της δράσης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μαζί τους τα προϊόντα που είχαν παρασκευάσει. Στην δράση συμμετείχαν κα. Ναταλία Μαρίνκοβιτς, Σύμβουλος διατροφής, αλλά και η κα. Ερκετζίκη Ασημίνα, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία Gestalt.
Παράλληλα την ίδια μέρα σε κεντρικά σημεία της πόλης το προσωπικό του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων – βίας και των παιδιών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, ενημέρωσαν τους πολίτες σε θέματα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αναφορικά με την βία κατά των γυναικών αλλά και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες των δομών.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του ΤΕΒΑ, Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Λάρισας, στο πλαίσιο παράλληλων συνοδευτικών δράσεων, καθώς και στην υιοθέτηση της ευρύτερης κουλτούρας προγράμματος «Πόλη που Μαθαίνει».
Για περαιτέρω ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων: 2410-680243, 2410-680220, fax: 2410680244 ή μέσω, e-mail: pronia@larissa-dimos.gr