Πότε, επιτέλους, θα επαναλειτουργήσει με πλήρη σύνθεση η Περιφέρεια Θεσσαλίας;


Tags |

Μεγάλη εντύπωση και ερωτηματικά προκαλεί η καθυστέρηση η οποία παρατηρείται στον ορισμό νέων θεματικών Αντιπεριφερειαρχών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται, άραγε, για αδυναμία λήψης αποφάσεων ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, λοιπόν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν έχει θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, καθόσον αυτοί/ες έχουν παυθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη κου Αγοραστού, χωρίς να έχουν ακόμη αντικατασταθεί.
Σε προγενέστερη, κατ’ ιδίαν, προφορική ερώτησή μας, ο Περιφερειάρχης μας είχε διαβεβαιώσει ότι η τοποθέτηση νέων Αντιπεριφερειαρχών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου (χωρίς να διευκρινιστεί, όμως -φαίνεται- το έτος), ωστόσο πέρασε όμως, έκτοτε, σχεδόν, ένας μήνας και ακόμα τίποτα. Γιατί άραγε; Σε μια τόσο σημαντική περίοδο, με το προσφυγικό, σχεδόν, στο αποκορύφωμά του και με πολλές άλλες εκκρεμότητες στους υπόλοιπους τομείς (ΠΕΣΔΑ, Νέο ΕΣΠΑ, καταπολέμηση φτώχειας κ.α.), η εν λόγω ολιγωρία κοστίζει και θα κοστίσει, σίγουρα, ακόμη περισσότερο.
Ήδη υπήρξαν θέματα και λήφθηκαν αποφάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς να συνεδριάσει, προηγουμένως, η αρμόδια επιτροπή, ελλείψει Προέδρου (!).
Ίσως, για όσους γνωρίζουν τον συγκεντρωτικό τρόπο λειτουργίας του κου Περιφερειάρχη, η παρατηρούμενη απροθυμία για ορισμό των θεματικών Περιφερειαρχών να μην εκπλήσσει, αλλά η προκειμένη περίπτωση είναι, καθαρά, θεσμική και όχι διοικητική (με την έννοια του μάνατζμεντ) διαδικασία.
Κατόπιν τούτων, καλούμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να άρει τις παραπάνω εκκρεμότητες και να ορίσει δρομολογήσει τάχιστα τις διαδικασίες για τη συγκρότηση ό όλων των υπολοίπων προβλεπόμενων θεσμικών οργάνων. Επίσης, μετά την τόση ακατανόητη χρονοτριβή για την ανάληψη οργανωτικών πρωτοβουλιών για το προσφυγικό ζήτημα, ας συγκροτήσει το συντονιστικό όργανο για αυτό και αν το έχει κάνει, ήδη, να μας το ανακοινώσει, επιτέλους, επισήμως.
Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε και ούτε υποτιμούμε τις προσπάθειες που καταβάλει ο Περιφερειάρχης. Το αντίθετο.. Θεωρούμε, όμως, ότι δεν μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις σε τόσο σημαντικά θέματα. Το απαιτούν η κρισιμότητα των καιρών αλλά και η εύρυθμη λειτουργία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για το καλό των πολιτών της.