Οι θέσεις της «Ανθρώπινης Πόλης» για το μεταναστευτικό


Tags |

Η Ελλάδα κινδυνεύει, και για το Προσφυγικό –Μεταναστευτικό, να γίνει το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απομόνωσή της.
Παρότι, έστω και την τελευταία στιγμή, η Κυβέρνηση υλοποίησε μέρος των προ πολλού συμφωνηθέντων (Hotspots,Δομές φιλοξενίας κλπ), η χώρα διατρέχει τον κίνδυνο να υποστεί τον εγκλωβισμό για χρόνια χιλιάδων ανθρώπων. Ανθρώπων που παγιδεύτηκαν αφού ξόδεψαν όλες τις οικονομίες τους.
Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συμφωνία με την Ευρώπη με σχέδιο και με οικονομική και πολιτική στήριξη από την Ε .Ε..
Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης τον προηγούμενο χρόνο, που αποτελούσε συνέχεια μιας ανερμάτιστης άποψης διαχρονικά του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, επιδείνωσε τραγικά την κατάσταση.
Απόψεις του τύπου «… δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ μεταναστών και προσφύγων», «…. η χώρα δεν έχει θαλάσσια σύνορα» και «… η ανθρωπιστική διάσταση του θέματος είναι η μόνη, βάσει της οποίας, χαράσσεται η πολιτική της χώρας» αποδείχτηκαν τραγικές για τη Χώρα.
Αυτή η πολιτική μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση να αποτελούμε χώρο λίμνασης χιλιάδων ψυχών , ένα βήμα προ της απομόνωσης μας από την Ε.Ε.
Έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να καταλάβει η κυβέρνηση ότι είναι άλλη η πολιτική για τους πρόσφυγες και άλλη για τους μετανάστες.
Ότι είναι αναγκαία η πολιτική των κλειστών δομών για τους μετανάστες και ότι η φύλαξη με όλους τους τρόπους των συνόρων μας και η επαναπροώθηση των μεταναστών είναι η μόνη πολιτική που αποδίδει.
Η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγνώμη για την πολιτική της και την ανεπάρκεια της , από τον Ελληνικό Λαό και μετά να ζητήσει από την αυτοδιοίκηση να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην επίλυση ενός τεράστιου κοινωνικού και πολιτικού προβλήματος.
Η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» θα στηρίξει κάθε προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών που παγιδεύτηκαν στη Χώρα μας.
Προϋπόθεση είναι κάθε ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να εντάσσεται και να υπηρετεί ένα εθνικό σχέδιο για το Προσφυγικό –Μεταναστευτικό σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η θέση μας για όσους οι διεθνείς κανόνες χαρακτηρίζουν ως πρόσφυγες είναι ξεκάθαρη . Αντιτασσόμαστε σε ακροδεξιές πρακτικές κλεισίματος συνόρων . Τα δικαιώματα των προσφύγων είναι κατοχυρωμένα από διεθνείς νόμους και οι νόμοι αυτοί πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια. Η αλληλεγγύη μας όμως σε κάθε άνθρωπο που βρέθηκε στη χώρα μας είτε αυτός είναι πρόσφυγας , είτε μετανάστης είναι απόλυτη. Η ευθύνη μας να ανταποκριθούμε στην ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να ικανοποιηθεί με κάθε τρόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα τηρείται με ευλάβεια η εφαρμογή ξεκάθαρης πολιτικής άλλης για τους πρόσφυγες και άλλης για τους μετανάστες.