Ενδιαφέρον για την επιθετικότητα και τον σχολικό εκφοβισμό


Tags |

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 1/3/2016 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας ομιλία με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολικός Εκφοβισμός –πολλές αλήθειες και περισσότεροι Μύθοι». Η ομιλία που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τους Παιδικούς Σταθμούς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας-Δίκτυο για την Πρόληψη του Σχολικού Εκφοβισμού, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας και το κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθιξε θέματα που έχουν σχέση με την Επιθετικότητα, τον Σχολικό Εκφοβισμό, τον ρόλο της οικογένειας, καθώς και την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν:
-Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών, Συντονίστρια Δικτύου Πρόληψης Ενδοσχολικής Βίας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
-Χατζημίχου-Καλούση Κωνσταντίνα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
-Κουφάκη Ειρήνη, Ψυχολόγος-Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ.

Στην διάρκεια της εισήγησης της η κα Κόζυβα αναφέρθηκε στη λειτουργία του Δικτύου Πρόληψης στα πλαίσια της Εκπαίδευσης.
Η κα Χατζημίχου-Καλούση μίλησε για το ρόλο της οικογένειας στην εξέλιξη του φαινομένου, την Πρόληψη και αντιμετώπιση του.
Η κα Κουφάκη ανέπτυξε το θέμα: Επιθετικότητα, σχολικός εκφοβισμός, θέτοντας το πλαίσιο.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Αλεξανδρίδου Βασιλική, Προϊσταμένη 2ου τμήματος παιδικών σταθμών του Δήμου Λάρισας.

H εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πόλη που Μαθαίνει»και είναι μέρος του 2ου κύκλου ομιλιών της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για γονείς και Εκπαιδευτικούς με θέματα που απασχολούν την σημερινή οικογένεια σε ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον.

Στην oμιλία παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρης Δεληγιάννης, o δημοτικός Σύμβουλος κος Διαμάντος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας κος Κοσμάνος Νικόλαος, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα, Εκπαιδευτικοί, γονείς κ.αλ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τους ωφελουμένους του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του ΤΕΒΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ.