Στην πλατεία ΑΤΑ οι κινητές μονάδες υγείας


Tags |

Η πλατεία ΑΤΑ θα είναι η επόμενη στάση των κινητών μονάδων υγείας, για την συνέχιση του προγράμματος παροχής δωρεάν εξετάσεων σε άπορους και ανασφάλιστους, που υλοποιείται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
Σημειώνεται ότι ήδη οι ωφελούμενοι του προγράμματος τους 650. Οι κινητές μονάδες θα βρίσκονται στην Πλατεία ΑΤΑ (Ηρώων Πολυτεχνείου & Αγιάς) για το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 6982863327 τις εργάσιμες ημέρες εκτός Σαββάτου, Κυριακής, και Επισήμων Αργιών, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού για όποια από τις παρακάτω εξετάσεις επιθυμούν.
 Μαστογραφία: Απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 40 – 69 ετών οι οποίες είτε δεν έχουν υποβληθεί ποτέ στην εξέταση, είτε η προηγούμενη έχει γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα. Η εξέταση δεν θα πραγματοποιείται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.
 Μέτρηση οστικής μάζας: Αφορά κυρίως γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και άνδρες άνω των 60 ετών.
 Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας: Σπειρομέτρηση σε καπνιστές/στριες άνω των 40 ετών.
 Βιοχημικές εξετάσεις: Προϋπόθεση οι προηγούμενες να έχουν γίνει τουλάχιστον 12 μήνες νωρίτερα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε να υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία, στις 8 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Απριλίου 2016, ενώ μέχρι τις 3-3-2016 έχει πραγματοποιηθεί συνολικά ο παρακάτω αριθμός εξετάσεων.

Μαστογραφία: 202
Μέτρηση οστικής μάζας: 150
Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (Σπειρομέτρηση) : 122
Βιοχημικές εξετάσεις: 205 δείγματα, 2.460 εξετάσεις
Να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη δράση ήδη ενημερώθηκαν οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ οι οποίοι στο Δήμο Λαρισαίων ανέρχονται σε 2.500 οικογένειες.
Για τα επόμενα σημεία στάθμευσης και τη χρονική διάρκεια παραμονής των κινητών μονάδων σε αυτά, οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως με νεότερες ανακοινώσεις.