Μάξιμος : Προτάσεις εξορθολογισμού της δαπάνης για συγγράμματα


Tags |

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.) και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μπαλιάτσα, τον Αντιπρόεδρο κ. Παύλο Παπαχριστοφίλου και το Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Ψυχογιό.
Το προεδρείο του Σ.Ε.Ε.ΒΙ. αφού συνεχάρη τον κ. Χαρακόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του, τον ενημέρωσε για την κατάσταση των επιστημονικών συγγραμμάτων στην Ελλάδα και για τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου. Στη συνάντηση ετέθησαν θέματα όπως οι επιστημονικές βιβλιοθήκες, οι σχολικές βιβλιοθήκες, τα συγγράμματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και η πολιτική και φορολόγηση του βιβλίου.
Με δεδομένες τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της χώρας λόγω της κρίσης, ο κ. Χαρακόπουλος κάλεσε το Σύλλογο Εκδοτών να καταθέσει γραπτώς συγκεκριμένες προτάσεις εξορθολογισμού της δαπάνης για την αγορά των έντυπων συγγραμμάτων που χρησιμοποιούνται ως διδακτικά στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι εκδότες δεσμεύτηκαν να παραδώσουν στον Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας υπόμνημα, το οποίο θα περιέχει ολοκληρωμένες και λεπτομερείς προτάσεις του κλάδου για την πολιτική του ελληνικού βιβλίου γενικότερα και του επιστημονικού ειδικότερα.