- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος : Τι κάνατε για να προσελκύσετε Επενδύσεις;

«Ο μόνος δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι η ανάπτυξη. Και ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει με λογικές ποινικοποίησης της επιχειρηματικότητας, όπως αυτές που διατρέχουν την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν γίνουν επενδύσεις στη χώρα, ούτε η ανεργία θα μειωθεί, ούτε μπορεί να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση των συντάξεων, καθώς τα λουκέτα έχουν άμεση επίπτωση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτηση για την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, που κατέθεσε με συναδέλφους του προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γιώργο Σταθάκη.
Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν «ποιές είναι οι επενδύσεις, τις οποίες έχει προσελκύσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την ανάληψη τον καθηκόντων της, τον Ιανουάριο 2015 μέχρι σήμερα και ποιές από τις επενδύσεις, τις οποίες καταφέρατε να προσελκύσετε έχουν ενταχθεί στο νόμο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων».
Η ερώτηση αναφέρει ότι: «με τους νόμους 4072/2012 και 4146/2013, οι οποίοι μεταξύ άλλων τροποποίησαν τον νόμο 3894/2010 “Επιτάχυνση και Διαφάνεια Υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων”, γνωστός και ως “FastTrack”, η χώρα μας αφενός ανταποκρίθηκε άμεσα στις απαιτήσεις του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων της περιόδου 2007-2013, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες Υποβολής Επενδυτικών Προτάσεων έως και την πρώτη περίοδο του 2014, συνδράμοντας συνάμα ουσιαστικά στην υποβολή και ένταξη σημαντικών επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο και αφετέρου προσέλκυσε σημαντικό αριθμό επενδύσεων, οι οποίες εν τέλει χαρακτηρίστηκαν στρατηγικές».
Οι υπογράφοντες βουλευτές ζητούν μάθουν τι έχει γίνει από τον Ιανουάριο του 2015 για την προσέλκυση επενδύσεων καθώς, όπως αναφέρουν, ενώ «η Ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό εξόδου της χώρας μας από τη βαθύτατη οικονομική κρίση, ακόμα αναμένουμε την κατάθεση από την Κυβέρνηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ώστε να είναι δυνατή η υποβολή επενδυτικών προτάσεων» και γι’ αυτό τονίζουν ότι θέλουν «να έχουμε μια σαφή εικόνα για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα σας στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων»