- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ερώτηση Κέλλα για στρατηγικές επενδύσεις

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, – ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τις “Στρατηγικές Επενδύσεις που έχει εντάξει προς υλοποίηση η Κυβέρνηση, τον τελευταίο χρόνο”.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων, βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Αγκυλωμένη στις ιδεοληψίες και τα φοβικά της σύνδρομα, στερεί από την χώρα και τους πολίτες, έσοδα, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και αλλαγή σελίδας. Η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, είχε προχωρήσει σε στρατηγικές συμμαχίες με κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους, τόσο εγχώριους, όσο και του εξωτερικού, σχεδιάζοντας ένα μακρόπνοο επενδυτικό σχέδιο, που θα έδινε ώθηση στην ελληνική οικονομία. Αντιθέτως, η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση, διώχνει του επενδυτές, απομονώνει την χώρα και την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αναρχία και την ασυδοσία», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:

Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν στρατηγικές. Συγκεκριμένα είχε εγκρίνει τρεις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ύψους €1,4 δις. Πρόκειται για τα εξής έργα: α) Loyalward Ltd. – Ίτανος Γαία, σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στο ΒΑ Άκρο της Κρήτης, στη χερσόνησο Σίδερο του Δήμου Σητείας, €268 εκατ., β) Pravita Estate Holdings, σύνθετη τουριστική ανάπτυξη στη Χαλκιδική, €726 εκατ., γ) Dolphin Capital – Kilada Hills, ανάπτυξη σύνθετης τουριστικής επένδυσης στην Κοιλάδα Αργολίδας,€418 εκατ.
Επειδή η Ανάπτυξη αποτελεί τον μοχλό εξόδου της χώρας μας από τη βαθύτατη οικονομική κρίση και επειδή θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα σας στο πεδίο των Στρατηγικών Επενδύσεων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: α) Ποιες επενδύσεις έχει προσελκύσει η Κυβέρνηση σας προκειμένου να ενταχθούν στο νόμο για την υλοποίηση των Στρατηγικών Επενδύσεων; β)Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αδειοδοτική διαδικασία των επενδύσεων, που είχε προσελκύσει η προηγούμενη κυβέρνηση;