- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας έκοψε την πίτα του

Σε εξαιρετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13.00μ.μ. στο Συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του συνόλου των υπαλλήλων του Ιδρύματος (Εκπαιδευτικοί, Διοικητικοί και Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό).
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Καθηγητής Παναγιώτης Γούλας, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετείχαν στο καλωσόρισμα του 2016, δίνοντας ευχές για ελπίδα και αισιοδοξία για την νέα χρονιά.
Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, έκανε απολογισμό του έργου του στα 2,5 χρόνια της θητείας του στο Ίδρυμα και συγκεκριμένα τόνισε:
α) την έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης (εκπαιδευτικών και διοικητικών)
β)τη μείωση των πιστώσεων από το 2010 έως σήμερα που έφτασαν το 70%.
γ)Για τα 2 έργα του ΕΣΠΑ (το ένα ολοκληρώθηκε το δεύτερο ολοκληρώνεται τέλους Μαΐου του 2015).
δ) Τις συνεργασίες με ιδρύματα του εξωτερικού.
Στη συνέχεια, απένειμε τιμητική πλακέτα στον συνταξιοδοτηθέντα πρώην Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας , Καθηγητή Παντελή Υψηλάντη, σε κλίμα συγκίνησης ευχαριστώντας τον για την πολύτιμη προσφορά του στο Ίδρυμα και για τις καινοτόμες δράσεις που ανέπτυξε προς όφελος του Ιδρύματος και των σπουδαστών του.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος π. Σέργιος, Καθηγητής Εφαρμογών του Ιδρύματος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθηνε τόνισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων, τόσο σε επίπεδο επιστημονικό όσο και σε επίπεδο τεχνικό (νέα κτίρια, μελέτες, προγράμματα ΕΣΠΑ κ.α), καθώς και ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Σούλτης Γεώργιος, ο οποίος τόνισε ότι το ακαδημαϊκό έργο που επιτελείται στο Ίδρυμα οφείλει να συνεχιστεί και να εξελιχτεί, κόντρα στις απαιτήσεις των χαλεπών οικονομικά καιρών που διανύουμε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν και οι Βουλευτές Λάρισας:
κα Βαγενά Άννα, Βουλευτής Σύριζα
κ.κ. Χαρακόπουλος Μαξιμος, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Ζυγογιάννη Γεώργιο
Κέλλας Χρήστος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
ο Πρόεδρος του Εμπορικός Επιμελητηρίου Λάρισας κ.Αδάμ
Εκ μέρους του Δήμου Κιλελέρ, παρέστη ο κ.Νταμπεγλιώτης.
Παρέστη επίσης εκπρόσωπος του Βουλευτή ΑΝΕΛ Λάρισας κ. Κόκκαλη Βασίλειου.
Στην τελετή παρευρέθησαν οι Αναπληρωτές Πρόεδρο