- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ερώτηση Κέλλα σε Σκουρλέτη για τα αιολικά πάρκα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του, – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ν. Αργολίδας, κ. Γιάννη Ανδριανό – , ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “Αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 13.000.000 € στους οικιακούς καταναλωτές ορεινών κοινοτήτων της Ελλάδας καθώς και αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων ύψους 20.000.000 € προς τις φιλοξενούσες τα εν λόγω Αιολικά Πάρκα Δημοτικές Αρχές”, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι Δήμοι Τεμπών και Αγιάς.

«Την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναζητά πόρους από παντού και για τους πολίτες και το ένα ευρώ, είναι σημαντικό, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει να είναι αφερέγγυα και αδιάφορη απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη. Εδώ και πάνω από έναν χρόνο έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία προβλέπεται η κατανομή 13.000.000 € περίπου σε πολίτες, κατοίκους περιοχών που φιλοξενούν Αιολικά Πάρκα και 20.000.000 € περίπου που αντιστοιχούν στους Δήμους που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα. Στο Ν. Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς έχει λαμβάνειν 6.273 ευρώ και οι δικαιούχοι της περιοχής 4.182 ευρώ, ενώ ο Δήμος Τεμπών έχει λαμβάνειν 23.086 ευρώ και οι δικαιούχοι της περιοχής 15.391 ευρώ. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση εμφανίζεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις των βουλευτών:

1. Γιατί καθυστερεί η κυβέρνηση τη διαδικασία κατανομής αυτών των ήδη παρακρατημένων πόρων στους δικαιούχους; (κατοίκους και Δημοτικές Αρχές).

2. Υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα πιστωθούν τα ανάλογα ποσά στους κατά νόμο δικαιούχους;