Επιτυχημένη εκδήλωση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας


Tags |

Την Πέμπτη 11 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Αλληλεγγύης των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, ομιλία του ψυχολόγου κ. Δημοσθένη Παναγιώτου με θέμα: «Πρέπει να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά από τη δύσκολη οικονομική αλήθεια της οικογένειας;»
Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, τόσο ως προς την ανταπόκριση του κόσμου, όσο και ως προς το έντονο ενδιαφέρον της συζήτησης.
Η οικονομική δυσπραγία δεν αφήνει απρόσβλητα και τα παιδιά από τις οικονομικές ανησυχίες, αφού μπορεί οι γονείς να πιστεύουν ότι τα χρήματα είναι μια πολύ μικρή πηγή άγχους για τα παιδιά τους, αλλά ένα μεγάλο ποσοστό των ίδιων των παιδιών λέει ότι ανησυχεί πολύ για το αν η οικογένειά τους έχει τα απαραίτητα χρήματα για να ζήσει. Παρότι η ανοιχτή κι ειλικρινής επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά είναι το θεμέλιο μιας υγιούς σχέσης, οι γονείς δεν πρέπει να επιβαρύνουν τα παιδιά τους με αλήθειες που είναι πέρα από τις δυνατότητες διαχείρισης που έχουν τα παιδιά. Σύμφωνα με τον εισηγητή, οι γονείς πρέπει να κατανείμουν τα βάρη σε επίπεδα κατάλληλα για την κάθε ηλικία. Να δούνε την οικονομική κρίση ως μια ευκαιρία για να διαχειριστούν και ίσως να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τα παιδιά τα υλικά αγαθά. Να δώσουν προσοχή σε κάποια ύποπτα σημάδια αγωνίας στα παιδιά τους, που ίσως χρήζουν την αντιμετώπισή τους από ειδικούς. Μια οικογενειακή βόλτα ή ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μετά το φαγητό, αποτελούν ανέξοδες δραστηριότητες που θα αποσπάσουν την προσοχή των παιδιών, όχι μόνο από τη δυσάρεστη οικονομική κατάσταση, αλλά και θα προωθήσουν την οικογενειακή συνοχή.
Οι Ενεργοί Πολίτες υπόσχονται να συνεχίσουν τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.