- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Συγκέντρωση για την υγεία

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα. Ετοιμάζει τώρα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, με βάση το 3ο μνημόνιο, που από κοινού ψήφισε με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι η απαίτηση της Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και των συντάξεων, ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον καιάδα.

Παράλληλα συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και στο χώρο της δημόσιας υγείας, με αποτέλεσμα η κατάσταση να επιδεινώνεται δραματικά. Στα 2 νοσοκομεία της πόλης μας (ΓΝΛ, ΠΠΝΛ), όπως και σε όλη τη χώρα, υπάρχουν μεγάλα προβλήματα (μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, λείπουν ιατρικά μηχανήματα, αναλώσιμα), οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται.                               Η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, αλλά και απ’ τα πετσοκομένα χρήματα για το 2015 δόθηκαν περίπου τα 60%. Τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.

Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.

Εδώ και τώρα Αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό Αγώνα εργάτες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015, ώρα 10.30 π.μ, στην κεντρική πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας