- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

ΜΕ ΑΓΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ, ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 Τη δυσαρέσκειά τους για τις ενέργειες που δεν έχουν γίνει και την κωλυσιεργία που παρατηρείται στη διαδικασία εκτίμησης μέσω εξατομίκευσης των ζημιών που προκλήθηκαν στη βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι εξέφρασαν αγρότες και μέλη του Συντονιστικού Οργάνου του Νομού Λάρισας καταλαμβάνοντας συμβολικά και για λίγα λεπτά τη διεύθυνση του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

 Οι αγροτοσυνδικαλιστές μίλησαν «για κοροϊδία και εμπαιγμό του Οργανισμού και για περίεργη σιωπή, απείλησαν με πιο δυναμικές αντιδράσεις, αν συνεχιστεί αυτή η τακτική» και ζήτησαν από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Παπακώστα και τον αναπληρωτή κ. Παντελιάδη να ενημερωθούν συγκεκριμένα για τις ενέργειες που έχει κάνει ο Οργανισμός αναφορικά με την αποζημίωση των παραγωγών από την πρωτόγνωρη αυτή ζημιά. Σύμφωνα με τον κ. Σιδερόπουλο «η έκπληξή τους ήταν δυσάρεστη, όταν διαπίστωσαν ότι ο ΕΛΓΑ Λάρισας, πέρα από ένα υπηρεσιακό έγγραφο που έστειλε στα κεντρικά, στις αρχές Αυγούστου δεν προχώρησε σε καμία άλλη διαδικασία. Οι αγρότες επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην διαδικασία αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ και εξήγησαν τον τρόπο που πρέπει να ακολουθηθεί για να μην υπάρξουν αδικίες (παράδοση τιμολογίων από τη συγκομιδή κ.λπ.)».

Σχετικά με το αίτημα των αγροτών να τους κοινοποιηθεί το υπηρεσιακό έγγραφο του ΕΛΓΑ Λάρισας και μετά την άρνηση των υπευθύνων να το πράξουν, καθώς το ΣΝΟ δεν είναι ένας θεσμοθετημένος φορέας, υπήρξε παρέμβαση του αντινομάρχη κ. Σπανούλη, ο οποίος μέσω ΝΑΛ ζήτησε την κοινοποίησή του.

Στη συνέχεια η διοίκηση της ΕΑΣ Λάρισας μετέβη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με την Γ.Γ. κ. Γερακούδη και συζήτησαν την αξιοποίηση του αναπτυξιακού νόμου από την οργάνωση. Αναφορικά με την πρόσκληση της κ. Γερακούδη να παραστούν στην κυριακάτικη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, παρουσία του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Τσικρίκας δήλωσε «ανοικτός, με προυποθέσεις. Δεν θα γίνουμε θιασώτες μιας κομματικής εκδήλωσης. Αν πρόκειται να κάνουμε έναν ουσιαστικό και γνήσιο διάλογο, να παραστούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ‘Ενωσης.