Ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Αγιάς


Tags |

 Κύριε Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ να γνωστοποιήσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δήλωση παραίτησής μου από την επιτροπή απογραφής του δήμου Αγιάς, την  αποχώρησής μου από την παράταξη “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ” και την ανεξαρτητοποίησή μου για τους παρακάτω λόγους.

 Με την  7 του 2011 απόφαση δημάρχου ορίστηκα μέλος της επιτροπής απογραφής. Με κάθε νόμιμο τρόπο ζήτησα από την πρώτη μέρα που ορίστηκα μέλος της επιτροπής να ενημερωθώ για τα τιμολόγια των 4 πρώην δήμων του Καλλικρατικού δήμου Αγιάς του έτους 2010 .Τα ζήτησα για  να δω αν είναι εξαρτημένα με αποφάσεις δημάρχων η δημαρχιακών επιτροπών. Σε πρόχειρη κατάσταση που μας δόθηκε από το δήμαρχο στα μέσα Απριλίου στο ΔΣ, υπήρχαν τιμολογηθέντα χρέη του πρώην δήμου Μελιβοίας πάνω από 2.000.000 εκ ευρώ, ενώ πέρυση το καλοκαίρι από επίσημα στοιχεία ήταν γύρω στα 500.000 ευρώ. Αφού εξάντλησα όλους τους νόμιμους τρόπους ζήτησα την παρουσία της αστυνομίας στην ταμιακή υπηρεσία του δήμου για να πιστοποιήσουν και οι ίδιοι ότι αρνούνται να μου δείξουν δημόσια έγγραφα τα οποία έχω ζητήσει νόμιμα. Ζήτησα κατ επανάληψη στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου του 2011 να ενημερώσουν το ΔΣ για τα οικονομικά στοιχεία ,σε πιο στάδιο βρίσκεται  απογραφή (αν είναι δυνατόν!!!) και πότε θα επικυρωνόταν αυτή με απόφαση του δημοτικού συμβούλιου.  Κανείς απάντησε. Στο δε δημοτικό συμβούλιο του μηνός Μαΐου ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της επιτροπής απογραφής  απάντησαν στην γνωστή ερώτησή μου, ότι η απογραφή τέλειωσε. Θεωρώ ότι η χωρίς κανένα ίχνος ντροπής επίσημη απάντηση και η έλλειψη αντίδρασης  των εμπλεκομένων είχαν σαν στόχο το κουκούλωμα των χρεών των πρώην δήμων με πλαστά τιμολόγια σε έργα που δεν έγιναν ποτέ. Η απογραφή που όφειλε ο δήμος να έχει φέρει σε πέρας μέχρι τις 28/2, καταληκτική ημερομηνία που επιβάλλει ο νόμος δεν έγινε. Ούτε και οι τρεις φάσεις  πραγματοποιήθηκαν όπως ορίζουν οι οδηγίες του Υπουργείου .Φάσεις  που θα εξασφάλιζαν εγκυρότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια των στοιχείων. Ως εκ τούτου η περαιτέρω παρουσία  μου στην επιτροπή, μόνο ως άλλοθι για τη στάση τους λειτουργεί και επομένως δεν έχει ούτε νόημα, ούτε αξία. Πιστεύω ότι  θολό χρέος των 11 εκατομμυρίων ευρώ  είναι πλασματικό και ότι υπάρχουν ακόμα χρέη ατιμολόγητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ας μην ξεχνάμε ότι πρίν 5 χρόνια ο δήμος Μελιβοίας ήταν πρωτοσέλιδα σε όλες τις Αθηναϊκές εφημερίδες ως ο  πρώτος δήμος στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων από το 1,2 και 3 ΚΠΣ χωρίς παραστατικά και τώρα φιγουράρει πάλι σαν ο πρώτος δήμος σε χρέη  ) και ο κ.Γκουντάρας βγαίνει πρωτοσέλιδα και μιλά για΄΄ νέα αρχή΄΄. Με ποια απόφαση ο δήμαρχος Αγιάς κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς να ενημερώσει το ΔΣ και έβαλε το δήμο στο μνημόνιο: Χωρίς καμιά διάθεση αυτοκριτικής  λες και έρχεται από παρθενογέννηση αρχίζει να μιλά ξανά ο ΄΄νέος ΄΄ δήμαρχος για νέα πρόκληση!! Η αλήθεια είναι ότι το μνημόνιο απαγορεύει κάθε αναπτυξιακό έργο και είναι θηλιά στους 24 δήμους που εντάχθηκαν βάσει στοιχείων υπερχρέωσης σε όλη την Ελλάδα. Πρακτικά όμως αυτή η προσπάθεια απόκρυψης των στοιχείων σημαίνει ότι ότι έσοδα θα έχει ο δήμος στο μέλλον θα δοθούν για ξεπλήρωμα ύποπτων και πλασματικών υποχρεώσεων. Αντί με τόσα λεφτά που δόθηκαν και με τόσα που χρωστάει ο δήμος να υπάρχουν και πολλά έργα, αυτά δεν υπάρχουν. Όλοι ρωτούν που είναι τα έργα τους που είναι το όραμα τους: Πουθενά και ας ακούγεται υπερβολικό !! Οι μελετητές του ΣΧΟΟΑΠ έγραψαν πριν 4 χρόνια στην έκθεση τους για τα παράλια ότι. ΄΄…όλα έγιναν τυχαία και χωρίς κανένα όραμα και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη΄΄.. Δεν φτάνει μόνο αυτό ξεπούλησαν σχεδόν όλη την κοινοτική έκταση σε λίγους ημετέρους παραπλανόντας παράλληλα εκατοντάδες  δημότες ότι θα τους δώσουν και αυτούς΄΄ κάτι΄΄ με αντάλλαγμα την ψήφο τους.  Ας μην ψάχνουμε  όλοι οι  Αγανακτισμένοι μόνο στην πλατεία συντάγματος να βρουμε υπευθύνους για την κατάντια της Ελλάδας,δίπλα μας είναι. Η παραίτηση μου από την επιτροπή απογραφής  η ανεξαρτοποίηση μου από την παράταξη που εκλέχτηκα δεν σημαίνει υποχώρηση, απλά ,θα έχω περισσότερο χρόνο στην διάθεση μου να ασχοληθώ με όλα τα  προβλήματα που απασχολούν το νέο  δήμο . Πιστός στη δέσμευσή μου προς τους συνδημότες μου,  δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον  τις πολιτικές εξελίξεις παραμένοντας πάντα στη διάθεση τους, με γνώμονα τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια. Επίσης θα ήθελα  να υπογραμμίσω ότι στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα ψηφίζω σύμφωνα με τη συνείδησή μου, το συμφέρον των δημοτών και τις επιταγές του δικαίου.

                                                                  Δημοτικός σύμβουλος

                                                                           δήμου  Αγιάς

                                                                     Καλαγιάς Γρηγόρης