- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το ΕΚΝΛ για τα προβλήματα στην υγεία

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την κυβέρνηση, για την κοροϊδία προς τους ασθενείς σε σχέση με υπόσχεσή της για κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά υποσχόταν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ότι θα καταργήσει το χαράτσι των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, ωστόσο το χαράτσι αυτό εξακολουθεί να εισπράττετε κανονικά και μάλιστα, μια φορά για να σε εξετάσει γιατρός και άλλη μια φορά για να πάρεις τις εξετάσεις που έχεις κάνει.

Το ίδιο συνεχίζουν να πληρώνουν οι ασθενείς, βαριά χαράτσια στα απογευματινά ιατρεία, στα ιδιωτικά χειρουργεία που λειτουργούν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, μεγάλη συμμετοχή σε πολλά φάρμακα και εξετάσεις, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πληρώνουν όλη τη φαρμακευτική δαπάνη ή την δαπάνη για διάφορες εξετάσεις.

Παράλληλα με ευθύνη της κυβέρνησης, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλα μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κ.Υ, γεγονός που είναι σε βάρος της υγείας του λαού ή εξαναγκάζει πολύ κόσμο να καταφεύγει στους ιδιώτες, ξοδεύοντας ακόμα περισσότερα για την υγεία τους.

Και αυτό το λένε δημόσια δωρεάν υγεία. Ντροπή τους!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, διεκδικεί: