- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κάλεσμα για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα γραφεία του ΕΚΝΛ, ο πρόεδρος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ομοσπονδία των ΕΒΕ Ν. Λάρισας, Φαίδων Ζαμπούρας, το μέλος του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Νίκος Μπαντόγιας και η πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Κική Καρυώτη, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που κάλεσε το ΠΑΜΕ.

 

Το ΕΚΝΛ, πάνω από 20 σωματεία εργαζομένων της περιοχής μας, από κοινού με τις Ομοσπονδίες των ΕΒΕ και των Αγροτικών Συλλόγων, την Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ) και τα συνταξιουχικά σωματεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ-Τραπεζών), συμπεριλαμβάνονται στις πάνω από 620 συνδικαλιστικές οργανώσεις, που αποφασίσαμε την συμμετοχή μας και καλούμε όλους τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, να πάρουν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο, που κάλεσε το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 1 Νοέμβρη, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 5 το πρωί από την οδό Ανθίμου Γαζή (έξω από το 1ο Λύκειο) και η μετακίνηση είναι δωρεάν.

 

Πρέπει να είμαστε εκεί, όλοι όσοι βιώνουμε τις βαριές συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των βάρβαρων ταξικών πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι άνεργοι που βυθίζονται στην απόγνωση, ιδιαίτερα οι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά, οι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, οι εργαζόμενοι που βιώνουν το τσάκισμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης με άθλιους μισθούς και χωρίς δικαιώματα. Η πλειοψηφία των συνταξιούχων που βλέπει η σύνταξη τους διαρκώς να μειώνεται και να μεγαλώνει η συμμετοχή τους στα φάρμακα και τους γιατρούς, οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν μπορούν να αντέξουν τη φοροληστεία, να πληρώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που βλέπουν να εκτοπίζονται όλο και περισσότεροι κάτω από την επέλαση των πολυεθνικών, οι μικροί αγροτοκτηνοτρόφοι που ξεκληρίζονται και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Οι νέοι και οι γυναίκες που βιώνουν πιο έντονα όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

 

Για να διαδηλώσουμε και βροντοφωνάξουμε:

 «Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα»

 

Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 

Να μην αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Να μην δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

 

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!

Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!

Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!