- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Διεκδικήσεις του ΕΚΝΛ για τους ανέργους

Η ανεργία στο Νομό Λάρισας όπως και γενικότερα, παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, όσο οξύνεται η καπιταλιστική κρίση, βυθίζοντας στην απόγνωση τους ανέργους και τις οικογένειές τους. Καθημερινά έχουμε απολύσεις σε όλους τους κλάδους, τώρα και στο δημόσιο, άδειες χωρίς αποδοχές, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία.

Η κυβέρνηση και η Ε.Ε, αντι να στηρίξουν τους ανέργους με αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αντι να πάρουν πραγματικά μέτρα περιορισμού της ανεργίας, ετοιμάζουν την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, την παραπέρα μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης, ενώ συνεχίζουν μέσω διαφόρων προγραμμάτων (επιταγής εισόδου στην εργασία, 5μηνα, μαθητείας, κ.α), την επιδότηση των εργοδοτών με πολλά δισεκατομμύρια ευρώ για την προσωρινή πρόσληψη ή διατήρηση μικρού αριθμού θέσεων εργασίας, τσακίζοντας εργατικά δικαιώματα.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, απέναντι σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση των ανέργων, διεκδικεί, αφενός άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και αφετέρου μέτρα περιορισμού της ανεργίας, όσο γίνεται μέσα στα πλαίασια του εκμεταλλευτικού συστήματος. Πιο συγκεκριμένα διεκδικεί:

1. Μέτρα προστασίας των ανέργων

2. Μέτρα περιορισμού της ανεργίας