- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σε σχολεία της Λάρισας, κοντά σε εκπαιδευτικούς ο Αγοραστός

 -«Η Θεσσαλία δεν μπορεί να αντέξει μια χαμένη γενιά – θυσία στο Μνημόνιο και τους ξένους δανειστές. Χρειάζεται άλλη πολιτική, νέες προτεραιότητες, νέες ιδέες»«Η κοινωνία του αύριο είναι η κοινωνία της γνώσης. Η Θεσσαλία του αύριο πρέπει να είναι περιφέρεια της γνώσης, περιφέρεια της καινοτομίας, περιφέρεια της δημιουργικότητας, περιφέρεια της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων», τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 Ο κ. Κ. Αγοραστός παρέστη στην τελετή αγιασμού στο 25ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, το 1ο Λύκειο Λάρισας και το Ειδικό Σχολείο Λάρισας. Συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τους οποίους ρώτησε για τις συνθήκες στα σχολεία, ενώ τους μετέφερε και τις εμπειρίες του από τα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

«Για τους μαθητές όλων των βαθμίδων η σχολική χρονιά ξεκινά σε δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Από την προκρούστειο λογική της πολιτικής του Μνημονίου δεν εξαιρείται η εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα παρ’ όλο που η παιδεία είναι άμεσα συνυφασμένη με το μέλλον της χώρας και της περιφέρειάς μας», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:

«Είναι αδιανόητο για ένα κράτος που θέλει να ανταπεξέρχεται επιτυχώς στον διεθνή ανταγωνισμό να περικόπτει τις επενδύσεις του στην εκπαίδευση, δηλαδή επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, μόνο και μόνο για να αυξήσει τα κέρδη των δανειστών του. Η πολιτική αυτή είναι κοντόφθαλμη, οικονομικά και αναπτυξιακά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη αφού πλήττει κυρίως τα μεσαία και τα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Ούτε η Ελλάδα ούτε η Θεσσαλία μπορούν να αντέξουν μια χαμένη γενιά – θυσία στο Μνημόνιο και τους ξένους δανειστές. Η Ελλάδα και η Θεσσαλία χρειάζονται άλλη πολιτική, νέες προτεραιότητες, νέες ιδέες, ανοιχτούς ορίζοντες, εξωστρέφεια και κυρίως επένδυση στη γνώση, που αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας για το μέλλον. Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που προετοιμάζονται συστηματικά γι’ αυτό», υπογράμμισε.