Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5χ5 του Εργατικού Κέντρου Λάρισας το διήμερο 12 &14 Μαΐου. Με σύνθημα «Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο – Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή» και επιδίωξη να αναδείξει την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και πόσο μάλλον την εμπλοκή της πόλης μας που έχει Νατοϊκή βάση την 110 Π.Μ. και Το Ευρωστρατηγείο ( στις εγκαταστάσεις της πρώην 1η Στρατιάς) που έχει στην ευθύνη την επιχείρηση <<ASPIDES>> στην Ερυθρά Θάλασσα.
Μεταρέπωντας την χώρα και τον λαό της πόλης στόχο αντιποίνων για να γίνει κρέας στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, των ιμπεριαλιστών. Αναδεικνύοντας ότι κανένα συμφέρον δεν έχει ο λαός μας από αυτές τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Ήδη καταβάλει βαριές θυσίες για αυτές τις επιλογές με την ακρίβεια και με το γεγονός πως για μια σειρά από ανάγκες(όπως η άθληση) να πρέπει να βάλει το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη του. Σε αυτή το πλαίσιο ως ΕΚΝΛ με την πρωτοβουλία μας αυτή αναδείξαμε την ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό, συσπείρωση και δράση μέσα από τα συνδικάτα και τους φορείς, τις αρετές της συλλογικότητας, της οργανωμένης δράσης, της υγιούς άμιλλας.
Με περιεχόμενο την διεκδίκηση την εξασφάλιση των προϋποθέσεων να αναπτυχθεί ο αθλητισμός μαζικά, να αγκαλιάσει χωρίς αποκλεισμούς το σύνολο της νεολαίας και να ανταποκριθεί συνολικά στον προορισμό του, καθώς υπηρετεί έναν τεράστιο πολύπλευρο κοινωνικό ρόλο.
Στα πλαίσια αυτά απαιτείται μια άλλη κρατική αθλητική πολιτική, που θα θέτει ως προτεραιότητα την ανάγκη του λαού για άθληση με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και θα βάλει στο επίκεντρο το σχολείο και το αθλητικό σωματείο. Με την εξασφάλιση επαρκών σύγχρονων υποδομών, με δωρεάν χρήση τους για τον λαό , την ειδική μέριμνα και εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για τον αθλητισμό των εργαζομένων , των συνταξιούχων, των γυναικών , των ΑΜΕΑ κ.α
Στο τουρνουά πήραν μέρος 11 ομάδες από εργατικά Σωματεία, χώρους δουλειάς, απλούς εργαζόμενους. Οι αγώνες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα , ήταν συναρπαστικοί, προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όσους το παρακολούθησαν κυρίως όμως έδωσε την δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να αναπτυχθούν παραπέρα σημαντικές πλευρές όπως η συλλογικότητα, η συνεργασία, η φιλία, η αλληλεγγύη.
Νικήτρια ομάδα σε έναν συναρπαστικό τελικό αναδείχθηκε η ομάδα του «Ράμα τζούνιορ» που κέρδισε στον τελικό Τουρνουά τους «Aλίλι» στα πέναλτι με την κανονική διάρκεια και την παράταση να βγάζει ισόπαλες τις 2 ομάδες. Τέλος έγινε η απονομή του κυπέλου στους νικητές, ενώ αναμνηστικά μετάλλια απονεμήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.
Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία που συμμετείχαν για την προσπάθειά τους, την στάση τους , το «Ευ αγωνίζεσθε» κατά την διάρκεια των αγώνων συμβάλλοντας σε μια υπέροχη διοργάνωση που απολαύσαμε όλοι μας. Εκφράζει τέλος τις ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν , ο καθένας από την πλευρά του για την επιτυχημένη πραγματοποίηση του Τουρνουά. Όπως τον Σύλλογο Ιατρών του ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου για την ιατρική κάλυψη των αγώνων, τους διαιτητές της ΕΠΣΛ για την διεξαγωγή των αγώνων καθώς και την διεύθυνση του SportsClub ΒΟΥΤΥΡΙΤΣΑ για την παραχώρηση των άρτιων εγκαταστάσεων και υποδομών που διεξήχθησαν τα ματς.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ