- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δήμος Λαρισαίων: Απόψε το άναμμα του δέντρου στην Κεντρική πλατεία –Μαγική βραδιά με την Πέγκυ Ζήνα

Με μια μεγάλη συναυλία-γιορτή, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αφορμή το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ο Δήμος Λαρισαίων δίνει το «σύνθημα» για την έναρξη των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Λάρισα. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 μ.μ., ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα από λίγο νωρίτερα να απολαύσουν τον μαγευτικό διάκοσμο, με χιλιάδες φωτάκια, που έχει στηθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους, σε μια πόλη γεμάτη ζεστασιά και φως.

«Φέτος, η Λάρισα είναι πιο γιορτινή και φωτεινή από ποτέ. Από σήμερα και για έναν ολόκληρο μήνα η πόλη μας θα ζει σε εορταστικούς ρυθμούς, με πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλες και όλους, να αφήσουν για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και, με διάθεση γιορτινή, να απολαύσουν την πραγματικά μαγευτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που έχουμε δημιουργήσει. Να έρθουν με την οικογένεια, τους φίλους, τις παρέες τους και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, στη Λάρισα που αγαπάμε και θέλουμε να την πάμε ακόμη πιο ψηλά», τονίζει με αφορμή την αποψινή εκδήλωση ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

 

Μελωδίες και μουσική παντού

 

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια θα γεμίσει το κέντρο της Λάρισας η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων, λίγο πριν την έναρξη της τελετής για το άναμμα του δέντρου, δίνοντας τη δική της «νότα» στη γιορτινή ατμόσφαιρα της βραδιάς.

 

Να σημειωθεί ότι απόψε θα λειτουργεί και η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Κεντρική πλατεία, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν γλυκίσματα, ζεστά ροφήματα, είδη δώρων και πολλή μουσική, παρέα και με το Ράδιο Πόλις 99,4 fm.

 

Μια γιορτή γεμάτη φως

 

Λίγο πριν τις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα πάρει τη θέση της, μπροστά από τη μουσική σκηνή στην Κεντρική πλατεία, για το άναμμα του δέντρου, ενώ το καλωσόρισμα θα απευθύνει ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος.

 

Τη δική της λάμψη θα δώσει στη βραδιά η αγαπημένη ΠέγκυΖήνα, μια από τις πιο αυθεντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, σε μια ζωντανή εμφάνιση

γεμάτη ενέργεια, συγκίνηση και πάθος.

 

 

Μαγικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη Λάρισα:

 

Από σήμερα, Δευτέρα και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, κάθε μέρα θα είναι μια γιορτή, για μεγάλους και μικρούς, στο κέντρο αλλά και τις συνοικίες της Λάρισας.

 

Φώτα και χριστουγεννιάτικη ζεστασιά παντού, συναυλίες, μουσικά δρώμενα, θέατρο, ξωτικά και Άη Βασίληδες, το SantaTruck που έρχεται ξανά να σκορπίσει τη μαγεία των Χριστουγέννων παντού, κάλαντα, έθιμα και ελληνική χριστουγεννιάτικη παράδοση – κάθε μέρα θα είναι μια ευκαιρία για συμμετοχή σε πλήθος εκδηλώσεων, για επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, για βόλτες στο κέντρο και τις συνοικίες με παρέες, για ανταλλαγή ευχών με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

 

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα είναι η μεγάλη χριστουγεννιάτικη παρέλαση, την Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου – προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, με περισσότερες από 1.500 συμμετοχές. Δώδεκα θεματικά άρματα, με κεντρικό αφηγηματικό άξονα τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια που όλοι έχουμε αγαπήσει, θα γεμίσουν το κέντρο της Λάρισας.

 

Η φετινή παρέλαση έχει κι έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς υποστηρίζει το έργο του Make-A-Wish Ελλάδος, για την πραγματοποίηση παιδικών ευχών.

 

Την Παραμονή, στις 31 Δεκεμβρίου, η Λάρισα υποδέχεται το Νέο Έτος, παρέα με τον μαγευτικό Δώρο Δημοσθένους, σε μια μεγάλη συναυλία και ένα απολαυστικό φωτεινό υπερθέαμα με drones, στον ουρανό της πόλης.

 

Να σημειωθεί ότι μεγάλος χορηγός των εκδηλώσεων είναι η COSMOTE.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Χριστούγεννα 2025 – Πρωτοχρονιά 2026

 

Δευτέρα 1.12

21.00 – ΚεντρικήΠλατεία

 

Τρίτη 2.12

20.30 -– Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Σάββατο 6.12

11.30 πμ – ΧατζηγιάννειοΠνευματικό Κέντρο

20.00 – Αίθουσα εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Κυριακή 7.12

11.00 & 12.30 (2 παραστάσεις) – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Τρίτη 9.12

19.30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Τετάρτη 10.12

19.00 Αίθουσα Εκδηλώσεων – ΔΩΛ

 

Πέμπτη 11.12

19.00 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

19.00 – ΧατζηγιάννειοΠνευματικό Κέντρο

 

Παρασκευή 12.12

20.30  –Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Σάββατο 13.12

19.00 – ΚεντρικήΠλατεία

 

19.00 – Αμφιθέατρο Μύλουτου Παππά

20.00 – ΜουσείοΣιτηρών&Αλεύρων

20.30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Κυριακή 14.12

11.30 – ΜουσείοΣιτηρών&Αλεύρων

11.30 Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

12.00 – ΠεζόδρομοςΚούμα &Ρούζβελτ

 

Τρίτη 16.12

16.30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Τετάρτη 17.12

10.00 & 11.30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

18.00 – ΧατζηγιάννειοΠνευματικό Κέντρο

19.30 – ΠεζόδρομοςΚούμα &Ασκληπιού

 

Πέμπτη 18.12

10.00 & 11.30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Παρασκευή 19.12

17.30 – ΧατζηγιάννειοΠνευματικό Κέντρο

 

Σάββατο 20.12

11.00 – ΚεντρικήΠλατεία

17.30 – ΧατζηγιάννειοΠνευματικό Κέντρο

 

20.30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

Θέατρο “Κώστας Τσιάνος” (Μύλος του Παππά)

 

Κυριακή 21.12

11.00 – ΚεντρικήΠλατεία

11.30 – ΜουσείοΣιτηρών&Αλεύρων

12.00 – Στην οδό Κούμα, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

12.00 & 18.00 – Μύλοςτου Παππά

20:30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Δευτέρα 22.12

11:00 ΚλειστόΓυμναστήριο Νεάπολης

20:30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Τρίτη 23.12

19:00 – Τμήμα Παιδικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο)

19:00 – Πεζόδρομος Παπακυριαζή & Μ. Αλεξάνδρου

 

Τετάρτη 24.12

Από το πρωί, στους δρόμους της πόλης

19.30 – ΚεντρικήΠλατεία

 

Σάββατο 27.12

12.00 – ΚεντρικήΠλατεία

 

Κυριακή 28.12

12.00 – ΚεντρικήΠλατεία

 

Δευτέρα 29.12

13.00 Στοά Δημάρχου Αστεριάδη (Κούμα& Παναγούλη)

20.30 – Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΩΛ

 

Τρίτη 30.12

12.30 – Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

13.00 –  Φρίξου&Δευκαλίωνος

Στο κέντρο της πόλης (από το απόγευμα)

 

Τετάρτη 31.12

Από το πρωί, στο κέντρο της πόλης

23:00 – Κεντρική Πλατεία

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ σε Κεντρική και πλατεία Ταχυδρομείου

 

Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Κεντρική πλατεία (πρωί – απόγευμα)

Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Ταχυδρομείου (πρωί-απόγευμα), με παγοδρόμιο, καρουζέλ και τρενάκι (για μικρά παιδιά)

Από τις 7 Δεκεμβρίου ως και τις 7 Ιανουαρίου

 

Σπίτι του Άη Βασίλη

SantaTruck – Περιοδείες στις γειτονιές και συνοικίες της Λάρισας

Περιοδείες με ξωτικά και Άη Βασίλη

Από τις 21 Δεκεμβρίου ως και τις 7 Ιανουαρίου

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Ευχές, δεντροστολίσματα και η γιορτή αρχίζει… Χριστούγεννα μυρίζει!» – Γνωριμία με τα έθιμα και την ελληνική χριστουγεννιάτικη παράδοση

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας – Γιώργος και Λένα Γουργιώτη σε συνεργασία με το ΚΕΠΕΑ Ελασσόνας–Κισσάβου–Μαυροβουνίου θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες, με θεματική τον εθιμικό κύκλο των Χριστουγέννων.

Οι δράσεις έχουν τίτλο «Ευχές, δεντροστολίσματα και η γιορτή αρχίζει… Χριστούγεννα μυρίζει!»

Διάρκεια:

15/12/2025 – 19/12/2026 (10:00 πμ –12:30 μμ, κατόπιν προσυνεννόησης με το Μουσείο)

Λίγα λόγια:

Στόχος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα έθιμα του Δωδεκαημέρου, όπως αυτά καταγράφονται στην τοπική και ευρύτερη ελληνική παράδοση, και στη συνέχεια να τα προσεγγίσουν βιωματικά μέσα από δημιουργική κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών με φυσικά υλικά.

Δομή Προγράμματος:

  1. Παρουσίαση των εθίμων του Δωδεκαημέρου στα παιδιά, με έμφαση στα χριστουγεννιάτικα δρώμενα της παράδοσης.
  2. Βιωματική δημιουργία, όπου οι μαθητές θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια αξιοποιώντας φυσικά υλικά, ως συνέχεια των γνώσεων που απέκτησαν.

 

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι.ΚΑΤΣΙΓΡΑ & ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

«Χάρισε Τέχνη φέτος τα Χριστούγεννα!» – Bazaar βιβλίων τέχνης

Σε μια συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων

Διάρκεια:

2/12/2025 – 7/01/2026

Χώροι διεξαγωγής:

Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα

Μύλος του Παππά

Λίγα λόγια:

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων θα συνδιοργανώσουν ένα ολιγοήμερο Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου με τίτλο «Χάρισε Τέχνη φέτος τα Χριστούγεννα!» με κεντρικό άξονα τη διάθεση των εκδόσεων και παζλ της Πινακοθήκης σε ειδική, εορταστική τιμή στο πωλητήριο της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ και στον Μύλο του Παππά.

Τα βιβλία και τα παζλ που ήδη πωλούνται στο πωλητήριο θα διατίθενται με έκπτωση από 30 έως 50%, και οι παλαιότερες – πλην ιστορικές πλέον – εκδόσεις της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ θα πωλούνται 3 ευρώ. Τα βιβλία θα προσφέρονται μέσα σε υφασμάτινες τσάντες με τον λογότυπο της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η δημιουργία μιας προσιτής ευκαιρίας για ποιοτικά χριστουγεννιάτικα δώρα. Επιπλέον, η προβολή των εκδόσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης στο ευρύ κοινό θα έχει επιπλέον ως αποτέλεσμα την ανακύκλωση πόρων προς την αγορά ενός έργου τέχνης που θα υποδείξει η Καλλιτεχνική Επιτροπή.