Πανδαισία Δημιουργίας, Έμπνευσης και Καινοτομίας στο 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας


Tags |

Μια πραγματική γιορτή της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της εκπαιδευτικής τεχνολογίας αποτέλεσε το 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Μαΐου, στο φιλόξενο χώρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας. Μαθητές κάθε ηλικίας, από διάφορες γωνιές της Θεσσαλίας, παρουσίασαν με ενθουσιασμό τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Το Φεστιβάλ, το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένας θεσμός υψηλής εκπαιδευτικής αξίας, αποτελεί ένα ανοικτό βήμα έκφρασης για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα από τις παρουσιάσεις τους, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν την αξία της συνεργασίας, της δημιουργικής σκέψης και της ψηφιακής παιδείας, ενώ οι επισκέπτες –γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη της τοπικής κοινωνίας– είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρωτότυπα έργα με άξονα την Πληροφορική, τη Ρομποτική, τις Ψηφιακές Τέχνες και άλλες εφαρμογές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές, συνοδευόμενοι από πάνω από 120 εκπαιδευτικούς, από σχολικές μονάδες της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης, της Μαγνησίας, των Τρικάλων και της Καρδίτσας, παρουσίασαν τις εμπνευσμένες δημιουργίες τους. Εργαζόμενοι μεθοδικά και με αφοσίωση, κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές εντυπωσίασαν με το επίπεδο των δεξιοτήτων τους, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Το λαμπερό χαμόγελο στα πρόσωπά τους ήταν η πιο αυθεντική επιβράβευση για την προσπάθειά τους – αλλά και για εκείνους που τους στηρίζουν καθημερινά.

Η επιτυχία του Φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την αγαστή συνεργασία και τη στήριξη των φορέων και των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών οργανισμών. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενώ συνδιοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Λάρισας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τη 2η ΣΑΕΚ Λάρισας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π/θμιας& Δ/θμιαςΕκπ/σης Π.Ε. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας. Σημαντική ήταν επίσης η υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων και η πολύτιμη συμβολή της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ).