- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρωτοβουλία Κ. Αγοραστού για συνάντηση εργασίας των επικεφαλής των συνδυασμών

 

-Αφού, όπως τονίζει, «ολοκληρωθεί η συγκρότηση του συνδυασμού ή των συνδυασμών που θα υποστηρίξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι – Πράσινοι, Δημοκρατική Αριστερά)»

 Πρωτοβουλία για συνάντηση εργασίας όλων των επικεφαλής των συνδυασμών που κατέρχονται στις περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία με τη γενική γραμματέα της περιφέρειας κα Πόπη Γερακούδη τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναλαμβάνει ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή στην κα Γερακούδη.

Όπως είχε ενημερώσει την γενική γραμματέα της περιφέρειας Θεσσαλίας κατά τη συνάντησή τους στις 13 Αυγούστου, σκοπός της πρότασής του κ. Κ. Αγοραστού είναι «να έχουμε όλοι οι συνδυασμοί αναλυτική και έγκυρη ενημέρωση από εσάς και τους διευθυντές των υπηρεσιών για την κατάσταση στην περιφέρεια Θεσσαλίας, την πορεία του ΕΣΠΑ και των άλλων προγραμμάτων, τις εκκρεμότητες και τα προβλήματα που εντοπίσατε, και φυσικά για ο,τιδήποτε άλλο κρίνετε σκόπιμο να μας ενημερώσετε». Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει ο κ. Κ. Αγοραστός στους εργαζομένους στην περιφέρεια Θεσσαλίας και γι’ αυτό κρίνει απαραίτητο να παρίστανται στη συνάντηση και εκπρόσωποί τους.

«Στόχος μου – θεωρώ κοινός στόχος – είναι κατά την προεκλογική περίοδο να αναδειχθούν χωρίς εξωραϊσμό και στρογγυλοποιήσεις τα σοβαρά, τα ουσιαστικά προβλήματα της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών, να συζητηθούν διεξοδικά  με την κοινωνία και να αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης διευκρινίζει ότι δημοσιοποιεί τώρα την πρωτοβουλία του καθώς άρχισε και επισήμως η προεκλογική περίοδος. Ωστόσο, σημειώνει: «καθώς ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο συνδυασμός ή οι συνδυασμοί, τον οποίο ή τους οποίους θα υποστηρίξουν, όπως τουλάχιστον ενημερωθήκαμε δια του τύπου, πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου/ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι – Πράσινοι, Δημοκρατική Αριστερά), θεωρώ επιβεβλημένο η συνάντηση να γίνει με τη συμμετοχή όλων των συνδυασμών αφού βεβαίως έχει ολοκληρωθεί η συγκρότησή τους. Αυτό, άλλωστε, επιτάσσουν ο πολιτικός πολιτισμός και οι αρχές της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Παρ’ όλα αυτά καταθέτω σήμερα δημόσια την πρόταση, την οποία κοινοποιώ στους επικεφαλής των συνδυασμών που μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί, καθώς είναι επόμενο να απαιτηθεί εύλογος χρόνος προετοιμασίας των υπηρεσιών σας για τη συνάντηση», τονίζει στην κα Γερακούδη.