- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΣΒΘΣΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν στις 23 Φεβρουαρίου 2024, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Συριανός, και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο Πρύτανης κ. Χαράλαμπος ΜπιλλίνηςΚαθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής. Η υπογραφή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την Ψηφιακή Εποχή, Τεχνητή Νοημοσύνη & Τεχνοηθική που πραγματοποίησε ο ΣΒΘΣΕ.

Μεταξύ των στόχων του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας περιλαμβάνονται:

 

Οι παραπάνω περιγραφόμενες δράσεις αναμένεται να υποστηριχθούν σημαντικά από τη συμμετοχή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος ΣΒΘΣΕ στο Δίκτυο Enterprise Europe Network [1], το μεγαλύτερο δίκτυο υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο, που υποστηρίζει τις φιλόδοξες ΜμΕ να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν διεθνώς.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου έγινε στο πλαίσιο της επιθυμίας των δύο φορέων για συνένωση των δυνάμεών τους, για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών που έχουν αποκομίσει από τη μέχρι τώρα δραστηριοποίησή τους, και την ανάληψη από κοινού δράσεων και πρωτοβουλιών, παρέχοντας αμοιβαίες διευκολύνσεις με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της έρευνας, καθώς και την εξοικείωση των νέων επιστημόνων με την επιχειρηματική σκέψη.

Με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας κατά τη συνεργασία των δύο φορέων και την επιτυχή υλοποίηση του πρωτοκόλλου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Συνεργασίας που αποτελείται: