Επίσημη πρόσκληση προς τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας


Tags |

 Επείγουσα επίσημη πρόσκληση προς όλους τους υποψήφιους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας έστειλε το Δίκτυο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,προκειμένου να αναλάβει τη διοργάνωση ενημερωτικών ανοιχτών συζητήσεων (DEBATES),με την παρουσία όλων των ΜΜΕ της Θεσσαλίας  ,μέσα από τις οποίες θα αναλυθούν τα προγράμματα όλων των υποψηφίων και θα ενημερωθούν ,όπως έχουν δικαίωμα ,όλοι οι Θεσσαλοί πολίτες ,για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή και τις λύσεις που προτείνονται .

 Όπως  είναι γνωστό το Δίκτυο  (Ομοσπονδία) των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας εκπροσωπεί τους Ενεργούς Πολίτες και γενικότερα την Κοινωνία των Θεσσαλών Πολιτών, που δραστηριοποιείται  μέσα από εκατοντάδες  Συλλόγους ,  Εθελοντικές Οργανώσεις και άλλους φορείς  και  λειτουργούν σε όλη τη Θεσσαλία υπηρετώντας  σε εθελοντική βάση τον Πολιτισμό ,το Περιβάλλον ,την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Ως τέτοιος φορέας ,λοιπόν ,γνωρίζει όλα τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα της Θεσσαλίας , αλλά παράλληλα ,μέσα από τις εκατοντάδες οργανώσεις ,αφουγκράζεται τα όνειρα και τα οράματα της Κοινωνίας των Θεσσαλών Πολιτών ,η οποία  σε δύο μήνες περίπου θα κληθεί να εκλέξει  ,για πρώτη  φορά ,τον αιρετό της Περιφερειάρχη , με  αυτοδιοικητικά κριτήρια, ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους.

Επειδή η Θεσσαλία  έχει μια λαμπρή ιστορία ,αλλά κυρίως δικαιούται και πρέπει να έχει ένα καλύτερο και βιώσιμο  μέλλον, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της εποχής και δημιουργώντας μια αναπτυξιακή δυναμική για τις γενιές που έρχονται , καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση στα μεγάλα και καυτά προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και όχι μόνον.

Σύμφωνα με το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας τα μεγάλα θέματα που επιζητούν λύσεις  είναι η  Κάρλα , ο Πηνειός, ο Όλυμπος  (ανάδειξη ,και αξιοποίηση με ήπιες παρεμβάσεις ) ,η εκτροπή του Αχελώου ,οι Βιολογικές Καλλιέργειες, οι Ανανεώσιμες  Πηγές  Ενέργειας  ,η εξόρυξη λιγνίτη στην Ελασσόνα ,η αέρια ρύπανση  ,η Αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλίας, η οικονομική κρίση ,η τουριστική προβολή  , ο Αγροτουρισμός ,τα μεγάλα έργα υποδομής   και πολλά  άλλα.

Το Δίκτυο ΜΚΟ  Θεσσαλίας ,εκπροσωπώντας  την Κοινωνία των Πολιτών και τους Ενεργούς Πολίτες της Θεσσαλίας, θα διεκδικήσει λύσεις ,μέσα από τα θεσμικά όργανα που προβλέπονται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», πάνω στα μεγάλα αυτά θέματα ,που επηρεάζουν δραματικά όχι μόνο το παρόν των κατοίκων ,αλλά κυρίως υποθηκεύουν το μέλλον  τους.

Για τον λόγο αυτό , το Δίκτυο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας επιθυμεί να είναι ο Φορέας εκείνος ,ο οποίος με αίσθημα ευθύνης και υψηλό δημοκρατικό κριτήριο και ισονομία ,με ίσες αποστάσεις και απόλυτο σεβασμό προς όλους τους υποψηφίους Περιφερειάρχες ,να διοργανώσει ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ  (DEBATES),έτσι ώστε να τεθούν στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης ,μεταξύ όλων των υποψηφίων για την αιρετή Περιφέρεια  ,όλα τα μείζονα θέματα της Θεσσαλίας , τα οποία αναζητούν επειγόντως λύσεις ,για μια Θεσσαλία της ανάπτυξης ,της προόδου ,του καθαρού περιβάλλοντος ,του πολιτισμού ,των βιολογικών προϊόντων ,των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των μεγάλων έργων.

Για την ανάλυση όλων των παραπάνω θεμάτων ,αλλά κυρίως για την πλήρη ενημέρωση των Θεσσαλών Πολιτών για τις λύσεις και τα οράματα ,που έχει ο καθένας υποψήφιος Περιφερειάρχης για τη Θεσσαλία και τις προοπτικές που δίνει για ένα καλύτερο μέλλον ,το Δίκτυο ΜΚΟ πιστεύει  ότι :

  • 1. Μπορούν να γίνουν θεματικές συζητήσεις με όλους τους υποψήφιους (ο αριθμός θα καθοριστεί) .
  • 2. Μπορεί να γίνει σε κάθε πρωτεύουσα Νομού μια Δημόσια Συζήτηση ,για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον κάθε Νομό ,με τη συμμετοχή όχι μόνο των υποψήφιων Περιφερειαρχών ,αλλά και των αντίστοιχων Αντιπεριφερειαρχών.
  • 3. Μπορεί να γίνει μια κεντρική Δημόσια Συζήτηση ,μεταξύ όλων των υποψηφίων ,για όλα τα θέματα της Θεσσαλίας .

Εννοείται ότι οι συζητήσεις αυτές θα διοργανωθούν ,με την παρουσία όλων των ΜΜΕ της Θεσσαλίας και όχι μόνο, όπως επίσης και με την παρουσία κοινού  , σε μεγάλους χώρους ( π.χ. Δημοτικό Ωδείο Λάρισας κ.ά.  ) και με όλες τις εγγυήσεις ,που ένας φορέας  που ανήκει σε όλους τους Πολίτες ,όπως είναι το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,μπορεί να εγγυηθεί.

Αξίζει ,τέλος , να σημειωθεί ,πως άμεση ήταν η ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δικτύου ,του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Απ. Παπατόλια , ο οποίος τόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία ,όσο και σε σχετική έγγραφη απάντησή του ,δηλώνει την επιθυμία και τη διάθεσή  του να συμμετέχει με χαρά στον προτεινόμενο , από το Δίκτυο, διάλογο, σε οποιαδήποτε μέρα ή ώρα καθοριστεί ,σε συνεννόηση και με τους υπόλοιπους συνυποψηφίους του για την Περιφέρεια Θεσσαλίας .Άμεση ,επίσης ,ήταν και η θετική απάντηση  του κ. Αστ. Ροντούλη ,ο οποίος συμφωνεί απόλυτα , με την αναγκαιότητα των συζητήσεων αυτών και με μεγάλη προθυμία θα συμμετέχει. Το Δίκτυο περιμένει και τις απαντήσεις του κ. Κ.Αγοραστού και  κ. Βαγγ. Μπούτα.