Μάξιμος: Μήνυμα ελπίδας από τα παιδιά του κατηχητικού Αγίας Σοφίας


Tags |

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ομορφότερη εικόνα από τα παιδιά που τραγουδούν και χορεύουν προς τιμήν της μεγάλης εθνικής μας επετείου στο προαύλιο μιας εκκλησιάς που κτίζεται. Μας υπενθυμίζουν τον οφειλόμενο σεβασμό στις παραδόσεις και στις αξίες που διατήρησαν αυτό το έθνος ζωντανό μέσα στους αιώνες, δίνοντάς του  τη δύναμη να αποτινάξει τον ζυγό του κατακτητή και να οικοδομήσει μια ελεύθερη πατρίδα. Ταυτόχρονα εκπέμπουν ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι η νέα γενιά θα μπορέσει να φέρει την πατρίδα μας ακόμη ψηλότερα. Χρέος δικό μας είναι να διορθώσουμε όλα αυτά τα οποία ακόμη μας πληγώνουν. Να τους ανοίξουμε τους δρόμους για να προσφέρουν στον τόπο. Αυτές τις όμορφες στιγμές της εορτής, χαιρόμαστε επίσης να βλέπουμε τους γονείς και του παππούδες, που καμαρώνουν για τα παιδιά μας, καταδεικνύοντας τη σημασία που έχει ο θεσμός της οικογένειας στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων ανθρώπων. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το κατηχητικό της ενορίας της Αγίας Σοφίας, για το τόσο σημαντικό έργο που επιτελούν για την ψυχική και πνευματική συγκρότηση των παιδιών της περιοχής. Χρόνια Πολλά σε όλους!». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Σοφίας στη συνοικία της Χαραυγής στη Λάρισα και τη γιορτή που ακολούθησε με τα παιδιά του κατηχητικού της ενορίας.

Η όμορφη εκδήλωση για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου περιλάμβανε τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρην τον εφημέριο της ενορίας π. Βαρνάβα Χατζηϊωαννίδη, τους κατηχητές και τα παιδιά για το όμορφο πρόγραμμα που παρουσίασαν.

 

Αποπεράτωση Ι. Ναού Αγίας Σοφίας

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνεργασία με μέλη της ερανικής επιτροπής για την αποπεράτωση του ναού, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δέσμευσής του για την ολοκλήρωση των έργων με τη συνδρομή της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδήλωση παρουσίασης του τόμου «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο» που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στις 12.02.23, ύστερα από πρωτοβουλία του επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε ανακοινώσει την βούλησή του να ενισχύσει η Περιφέρεια την ολοκλήρωση των έργων αποπεράτωσης του περικαλλούς ναού της Αγίας Σοφίας στη συνοικία της Χαραυγής. Ο κυβερνητικός βουλευτής επικοινώνησε άμεσα με τον Περιφερειάρχη ο οποίος ασμένως αποδέχθηκε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου.