Ρένα Καραλαριώτου: Μεγαλείο ψυχής από τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας


Tags |

«Μεγαλείο ψυχής, δύναμη και αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα και αφοσίωση -μόνον αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν την εξαιρετική γιορτή που μας προσέφεραν τα παιδιά του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια πρωτίστως στις μικρές ηρωίδες και τους μικρούς ήρωες, που με τα φωτεινά τους πρόσωπα και χαμόγελα μας έδωσαν μοναδικά μαθήματα ζωής, στους γονείς, αλλά και στους υπεύθυνους του Κέντρου και των δομών του για τις πραγματικά συγκινητικές στιγμές που μας χάρισαν», τονίζει η γενική γραμματέας της ΠΕΔ Θεσσαλίας, κ.Ρένα Καραλαριώτου.

Η Λαρισαία πολιτικός έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του ΚΚΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή των παιδιών της δομής, αλλά και παιδιών με αναπηρία των ΚΔΑΠ της περιοχής της Θεσσαλίας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

 

«Οι μεγάλες μάχες της ζωής δίνονται από ανθρώπους ξεχωριστούς, που βρίσκουν κάθε μέρα το κουράγιο να κάνουν την “αδυναμία” τους πραγματική δύναμη. Μέσα από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες στις οποίες με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχουν αυτά τα παιδιά, μας αποδεικνύουν πως στην τέχνη δεν υπάρχουν περιορισμοί, δεν υπάρχουν εμπόδια, δεν υπάρχουν διακρίσεις. Και αυτός είναι ο τελικός στόχος: μια πολιτεία που διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή των συμπολιτών μας με αναπηρία, ιδιαίτερα των παιδιών, στην κοινότητα, στην εκπαίδευση, στις εορταστικές εκδηλώσεις, χωρίς να μένει κανένας πίσω, μια κοινωνία που αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια με όλη μας την καρδιά.

 

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι μία εμβληματική δράση, που εγγυάται ότι τα άτομα με αναπηρία μπορούν να εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Οφείλουμε να οικοδομούμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, σχέση εμπιστοσύνης που να βασίζεται και να ενισχύει το ενδιαφέρον και τη μέριμνα για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του.Αναμφίβολα, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο ο σταθερός προσανατολισμός μιας σύγχρονης κοινωνίας, η οποία θα συμβαδίζει με τις προτεραιότητες μιας οργανωμένης Πολιτείας πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρος: Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να απολαμβάνουν ισότιμα όλα τα δικαιώματα που έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης», υπογραμμίζει η κ.Καραλαρώτου.