Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός


Tags |

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών. Αυτές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Όπως είπε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αν χρειαστούν δεύτερες εκλογές, θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.

«Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας, όπως εξ’αρχής είχα δεσμευτεί. Θα γίνουν την Κυριακή 21 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση, ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόκειται για ένα προγραμματισμό απόλυτα συνεπή με τις συνταγματικές προθεσμίες, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η επιλογή συνυπολογίζει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την έναρξη της τουριστικής περιόδου, διευκρίνισε.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η δική μας δουλειά συνεχίζεται». «Σίγουρα από αυτή δεν έλειψαν λάθη, αλλά είμαστε εδώ για να τα διορθώνουμε», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σύνθημα μας από εδώ και πέρα», είπε ο πρωθυπουργός, «είναι ότι προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα «βήματα που έκανε η χώρα» και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα αλλάζει» και ότι η κυβέρνηση υλοποίησε όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Έπειτα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα συνεχές χρέος να αποκαλύπτουμε την παγίδα ακυβερνησίας της απλής αναλογικής, εξηγώντας ότι η πρώτη κάλπη θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει, ενώ η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει».

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «σε ένα εξαιρετικά ασταθή κόσμο η χώρα χρειάζεται σταθερή ηγεσία γι’ αυτό οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό». Μάλιστα, έφερε ως αντιπαράδειγμα αυτό της γειτονικής Βουλγαρίας που έχει πάει σε πέντε εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

«Αναρωτιέμαι αν αυτό χρειαζόμαστε σήμερα στη χώρα μας», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

«Συνεπώς αυτοδύναμη η ΝΔ, σημαίνει ισχυρή Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα ζυγίσει και θα αποφασίσει και είμαι σίγουρος ότι θα αποφασίσει σωστά», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: in.gr