- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Δίκτυο Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης Δέλτα Πηνειού-Τεμπών με τον Δήμαρχο Αγιάς στο Ομόλιο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, είχαν την Πέμπτη 16/03/2023, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δέλτα Πηνειού-Τεμπών», μετά από πρόταση του Δικτύου.

Ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Νίκο Ντάγκα και τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μπεριτζά, έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα του δήμου Αγιάς και για την εξέλιξη των προγραμματισμένων εργασιών στο θέατρο Τεμπών στο Ομόλιο και αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη του Δ.Σ. του Δικτύου. Ήταν ένας εποικοδομητικός διάλογος πάνω στα θέματα που εκκρεμούσαν από την πρώτη συνάντηση του Δημάρχου με το Δίκτυο στις 20/12/2021.

Στα  θέματα που συζητήθηκαν και ήταν τα εξής :

  1. Καθαρισμοί και Αδειοδοτήσεις ανάδειξης των αρχαιοτήτων και βυζαντινών ΜΝΗΜΕΙΩΝ και συνδιαμόρφωση προτάσεων για ένταξή τους στο Πρόγραμμα 2021-27 της  Εφορείας Αρχαιοτήτων και νεότερων μνημείων.
  2. Σύμφωνα με το ΣΧΟΟΑΠ  του 2014  προώθηση Τοπικών Χωρικών Πολεοδομικών σχεδίων των οικισμών   παραλιακών και ημιορεινών και Προγράμματα για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.
  3. Υποστήριξη  Διαχειριστικών μελετών και έργων  ΔΑΣΙΚΩΝ  συστάδων, δεξαμενών και ζωνών πυροπροστασίας.
  4. Αξιοποίηση για πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΜΠΩΝ και υποστήριξη με βιβλιοθηκονόμο των βιβλιοθηκών, αρχειακών συλλογών και Λαογραφικών Μουσείων της περιοχής.

Επίσης στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση του προέδρου του Δ.Σ. του Δικτύου, Νίκου Ρήγα, για κοινό εορτασμό της επετείου για τον Μαρίνο Αντύπα από τους δήμους Αγιάς και Τεμπών, πρόταση που θα εξετασθεί.

Για τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου

«Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δέλτα Πηνειού-Τεμπών»

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας – ΜΜΕ

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς