- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας επισκέφθηκε ο Άκης Νασιώκας

Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης, η πολυνομία και ασφαλιστικά θέματα που ταλανίζουν του δικηγόρους, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης που είχε ο υποψήφιος Βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, Άκης Νασιώκας, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφωνα Τσάτσαρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Γιάννη Ζιάγκα και Βαγγέλη Τσικαρδώνη, στα γραφεία του Συλλόγου.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, και εκφράστηκε η κοινή άποψη ότι πρέπει «να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, οι διαδικασίες της δικαιοσύνης να κινηθούν το συντομότερο δυνατό και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους,  όπου και αν αυτές υπάρχουν….».

Όσο αφορά στο έργο των δικηγόρων, αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που το δυσκολεύουν, και μεταξύ άλλων «η μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης στη χώρα μας, που μεταξύ άλλων κλονίζει και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ίδια την δικαιοσύνη, το πρόβλημα του φαινομένου της πολυνομίας κ.α.».

Επίσης συζητήθηκαν σημαντικά ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα του κλάδου, όπως μεταξύ άλλων και η πρόσφατη αύξηση του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων.

«Ο κλάδος «χτυπήθηκε» τόσο απ την οικονομική κρίση, όσο και από την υγειονομική εν συνεχεία, με αποτέλεσμα, πολλοί δικηγόροι να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να δυσκολεύονται καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους» δήλωσε ο κ. Νασιώκας, που ως δικηγόρος γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί και εξέφρασε την πρόθεση να συνεργαστεί και να βοηθήσει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων, σε όλους του τομείς του κλάδου.