Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο στη Βαμβακού Φαρσάλων


Tags |

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό σχολείο και  Νηπιαγωγείο στη Βαμβακού Φαρσάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 472.940 ευρώ, από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

«Συγχρονίζουμε τις κτιριακές υποδομές του δημοτικού  και  του νηπιαγωγείου στη Βαμβακού,  σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και της εποχής. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, στην περιοχή των Φαρσάλων χρηματοδοτούμε συνολικά πέντε  ενεργειακές αναβαθμίσεις που οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος παλιών και ενεργοβόρων κτιρίων, σε δραστική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους και σε εξοικονόμηση χρηματικών πόρων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, αναβαθμίζεται σε  Κατηγορία Α+ με τις εξής παρεμβάσεις:

– Τοποθέτηση θερμομόνωσης στους εξωτερικούς τοίχους και στην οροφή του κτιρίου.

– Αντικατάστασης κουφωμάτων με νέα, καλύτερης θερμομονωτικής ικανότητας.

– Αντικατάσταση των λεβήτων πετρελαίου με νέους μεγαλύτερης απόδοσης, των θερμαντικών σωμάτων με σώματα τύπου πάνελ με θερμοστατικές κεφαλές.

– Τοποθέτηση αντλιών θερμότητας για μερικό κλιματισμό.

– Τοποθέτηση μη κεντρικών μονάδων μηχανικού αερισμού (απαγωγή και προσαγωγή αέρα) σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας και γραφείο.

– Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.