- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Την Κυριακή 19 Μαρτίου ο «Πελάσγιος Δρόμος» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Πραγματοποιείται την Κυριακή 19 Μαρτίου για τέταρτη χρονιά ο «ΠΕΛΑΣΓΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» με αγώνες δρόμου 6.750 μ., 3.500 μ. και 1.000 μ. (παιδικός). Ο αγώνας διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Α.Σ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ Λάρισας, τον ΣΥ.Β.Α.Σ Λάρισας και συνδιοργανωτές το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων, με αφετηρία και τερματισμό στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – ΄Αλσος Μεζούρλου Λάρισας – Περιφερειακή οδός  Τρικάλων. Οι συμμετέχοντες δρομείς των 3.500 μ. θα τρέξουν την κυκλική διαδρομή μια φορά. Στη μεγάλη διαδρομή των 6.750 μ. οι συμμετέχοντες δρομείς τρέχουν την ίδια διαδρομή δύο  φορές.

 

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή το πρωί, όλοι τρέχουμε.  Για τέταρτη χρονιά διοργανώνουμε τον «Πελάσγιο Δρόμο»,   ένα λαϊκό αγώνα δρόμου για όλες τις ηλικίες, που «γεννήθηκε» τα τελευταία χρόνια και αφήνει πίσω του μέλλον. Ο αγώνας αυτός δημιουργήθηκε χάρη στη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, των Συλλόγων  Μαραθωνοδρόμων Λάρισας,  «Πελασγός»,  Βετεράνων Αθλητών, των εθελοντών, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα, όχι μόνο σε έργα υποδομής αλλά και στη διοργάνωση λαϊκών αγώνων δρόμων και μεγάλων διεθνών και εθνικών διοργανώσεων. Στη Θεσσαλία δημιουργούμε νέους αγώνες γιατί έχουμε ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και είναι δημιουργικοί. Ευχαριστούμε τους χορηγούς και καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν να τρέξουν».

 

Βαγγέλης Μόρας, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και υπεύθυνος στα τμήματα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων: «Είναι χαρά μας που για ακόμη μια χρονιά είμαστε εδώ και παρουσιάζουμε τον «Πελάσγιο Δρόμο». Υπάρχει μια άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Είναι ένας αγώνας δρόμου  που απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλουν να τρέξουν και να το χαρούν. Ενώνουμε δυνάμεις και καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν ένα πανέμορφο αγώνα που διοργανώνεται σε ένα ιδανικό περιβάλλον, μέσα στο Διαχρονικό Μουσείο. Καλό αγώνα σε όλους».

 

 

Ηλίας Καφφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Ο ΣΕΓΑΣ ξεκινά το καλεντάρι του πάντα με αυτό τον αγώνα, που πραγματοποιείται  στο Διαχρονικό Μουσείο στη Λάρισα. Είναι ένας αγώνας που παντρεύει τον πολιτισμό με τον αθλητισμό και δίνει διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας. Ένας αγώνας στον οποίο δεν έχει σημασία  η νίκη, αλλά η συμμετοχή. Ο αγώνας αυτός μεταδίδει τα  διαχρονικά αθλητικά μηνύματα της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του ευ αγωνίζεθαι. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που είναι σταθερά δίπλα μας,  και ειδικά στον ΣΕΓΑΣ και στον κλασικό αθλητισμό  έχει προσφέρει τα μέγιστα.  Οι υποδομές που έχουν κατασκευαστεί όλα αυτά τα χρόνια είναι σημαντικές και θα μείνουν για πάντα. Ευχαριστώ τους εθελοντές και όλους τους συνδιοργανωτές για τη συνεργασία».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

10.30:   Αγώνας 6.750 μ. Ανδρών – Γυναικών

12.00: Αγώνας 3.500 μ. Ανδρών – Γυναικών

13.00: Αγώνας 1.000 μ. Παιδικός Αγώνας Δρόμου

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  και  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας -΄Αλσος Μεζούρλου Λάρισας – Περιφερειακός Τρικάλων

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε  εδώ [1]