Απινιδωτή για το Κλειστό Γυμναστήριο Αμπελώνα παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός


Tags |

Στη δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή για την κάλυψη των αναγκών στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αμπελώνα προχώρησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα Παρασκευή Τσακνάκη και ο Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Γ.Σ. Αμπελώνα Σταύρος Κωτούλας επισκέφτηκαν τον Περιφερειάρχη και παρέλαβαν τον αυτόματο απινιδωτή  για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στις εγκαταστάσεις του Κλειστού που υποδέχεται καθημερινά πλήθος αθλούμενων αλλά και τους  μαθητές  του Γυμνασίου και Λυκείου  Αμπελώνα που αθλούνται στο χώρο  κατά τις πρωινές ώρες.

«Σε συνεργασία με  όλους τους φορείς, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας κάνουμε πράξη το όραμα για ασφαλείς χώρους άθλησης. Επενδύουμε στην  πρόληψη  εξοπλίζοντας αθλητικές εγκαταστάσεις με απινιδωτές που αποδεδειγμένα σώζουν ζωές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα Παρασκευή Τσακνάκη τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την άμεση ανταπόκριση στο από κοινού αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελώνα και της Ομάδας μας. Πλέον καλύπτονται όχι μόνο οι ανάγκες των ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ της πόλης μας, αλλά και των παιδιών του Γυμνασίου και Λυκείου που κάνουν χρήση του Κλειστού Γυμναστηρίου κατά τις πρωινές ώρες. Οι συνέργειες παράγουν αποτελέσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας τις επόμενες ημέρες  σε συνεργασία με την ομάδα του Γ.Σ. Αμπελώνα και τους γυμναστές των Σχολείων διοργανώνει  ειδικά σεμινάρια για την ορθή χρήση του απινιδωτή.