Απόλυτα επιτυχημένη η 13η AgroThessaly


Tags |

Μέσα στο βαρύ κλίμα πένθους που προκάλεσε η εθνική τραγωδία των Τεμπών, πραγματοποιήθηκε η 13η  AgroThessaly  που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την ΔΕΘ – HELXPO, από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου της Ελλάδας αλλά και πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Τόσο η συμμετοχή των εκθετών, όσο και το ρεκόρ των επισκεπτών κατατάσσουν τη 13ηAgroThessalyως μια από τις πλέον επιτυχημένες θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα.

Η επιτυχία της φετινής AgroThessaly οφείλεται τόσο στην άρτια οργάνωση και προβολή της από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ –HELEXPO, όσο και ο κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων που προηγήθηκαν σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στον αγροτικό κόσμο της Λάρισας να συζητήσει μια σειρά θεμάτων αιχμής με τους διοργανωτές, ενώ ταυτόχρονα αύξησε το ενδιαφέρον τους για το περιεχόμενο της έκθεσης.

Για το λόγο αυτό τόσο ο Δήμος Λαρισαίων, όσο και η διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO και εγώ προσωπικά ευχαριστούμε τους ομιλητές των ημερίδων για την μεγάλη συνεισφορά τους στην παρουσίαση του θεματικού τους αντικειμένου, αλλά και στην επιτυχία της έκθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελασσόνα συζητήθηκαν οι Καινοτόμες εφαρμογές στη ζωική παραγωγή για εξασφάλιση βιωσιμότητας κερδοφορίας των εκτροφέων με ομιλητή τον  Γεώργιο Αρσένο, Καθηγητή Κτηνιατρικής στο Α.Π.Θ. Στον Τύρναβο συζητήθηκε η Ολοκληρωμένη θεώρηση των Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών- Στρατηγική ανάπτυξης με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Δρ Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας Π.Θ.Επίσης η Οινοποίηση, μία ολιστική προσέγγιση, απο το αμπέλι στο ποτήρι με ομιλητή τον Καθηγητή Δρ Αθανάσιο Μανούρα, Πρόεδρο του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας Π.Θ. και Καταπολέμηση – Διαχείριση  της Σεπτόριας της Αχλαδιάς με ομιλητή τον Δημήτριο Νατσιόπουλο, MSc Φυτοπαθολογίας, ΕΔΙΠ Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, Υποψήφιος Διδάκτορας.

Στα Φάρσαλα συζητήθηε η Γεωργία Ακριβείας – Ένα σημαντικό εργαλείο για την αύξηση της αποδοτικότητας στον πρωτογενή τομέα με ομιλητή τον  Βασίλειο Λιάκο, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Υπεύθυνος Εργαστηρίου “Γεωργίας Ακριβείας.”

Στην Αγιά συζητήθηκε το αν είναι ακόμα σχετικό το συνεταιριστικό μοντέλο; Απόλυτα!  Με ομιλητή τον Καθηγητή Δρ Θεοδοσίου Γεώργιος.

Στο δήμο Κιλελέρ συζητήθηκε ο Στρατηγικός σχεδιασμός επιχειρηματικής ανάπτυξης των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών με ομιλήτρια την  Δρ Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου Καθηγήτρια ΑΦΦ του Π.Θ. – Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, Διευθύντρια του ΠΜΣ: Τεχνολογίες Διαχείρισης των ΑΦΦ

Τέλος, σταΤέμπη συζητήθηκαν τα Νέα δεδομένα στην Κοινή Αγροτική Πολιτική με ομιλητή τον  Δημήτρη Ντογκούλη Πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας.