Εργατικό Κέντρο: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ


Tags |

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΛ και των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα 6/3 στη Βουλή, με τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ)»

Η δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τα νερά αποδεικνύει τη στόχευση της ιδιωτικοποίησης αφού έρχεται «να ρυθμίσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο, να ρυθμίσει για να τηρούνται οι κανόνες ανταγωνισμού», τη στιγμή που σήμερα δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Η ιδιωτικοποίηση των νερών, όπου επιχειρήθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδήγησε στην αύξηση των τιμολογίων στερώντας τη φθηνή πρόσβαση στους εργαζόμενους και το λαό, την έλλειψη συντήρησης των εγκαταστάσεων και της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού και των υπηρεσιών διαχείρισης.

Προκαλεί εντύπωση το θράσος της κυβέρνησης να φέρει μια ακόμα ιδιωτικοποίηση τη στιγμή που ακόμα η εργατική τάξη και ο λαός θρηνεί τα θύματα της  ιδιωτικοποίησης των τρένων. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής, είναι βασική λαϊκή ανάγκη και πρέπει να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα για όλο το λαό.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου. Καμιά κουβέντα για οποιοδήποτε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των ΔΕΥΑ.
  • Άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ. Καμιά διακοπή νερού για τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, για τους ανέργους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων της ΔΕΥΑΛ. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις αυξημένες ανάγκες για ασφαλή ύδρευση του λαού της Λάρισας.

Η Διοίκηση