- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εμποροϋπάλληλοι Λάρισας: Οι ζωές μας δεν είναι κόστος

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, η οργή που νιώθουμε μετά το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη και η τεράστια συγκέντρωση εργαζομένων, νεολαίας, λαού,στην πόλης μας, σε κάθε πόλη, ανοίγει το δρόμο για την κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους για τους δεκάδες αδικοχαμένους νέους ανθρώπους.

Είναι ξεκάθαρο, ότι όταν οι λαϊκές ανάγκες αντιμετωπίζονται με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων σακατεύονται σώματα και ψυχές στους σιδηρόδρομους και όχι μόνο. Όσο η προστασία της εργασίας και της ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες.

 

Είναι ένοχοι –  Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας

 

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν το σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Είναι όλοι αυτοί, που τώρα υποκριτικά χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.Είναι όλοι αυτοί, που έλεγαν πως ο ανταγωνισμός και η «απελευθέρωση» με τιςοδηγίες της ΕΕ, φέρνουν φτηνές, ασφαλείς και ποιοτικές μεταφορές.

Αποδείχτηκε ότι το κυνήγι του κέρδους, ο ανταγωνισμός,έφεραν τραγωδίες, πανάκριβες και ξεχαρβαλωμένες μεταφορές.

 

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χαθούμε άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία σαράβαλα, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα.

 

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο, κάθε εργαζόμενο, να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει το έγκλημα να τιμωρηθεί.

Αυτή την τιμωρία, δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρίες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών και πληγή στην ανταγωνιστικότητα. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι που λένε ότι τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν και δεν προχωράει η δουλειά με τους «ρυθμούς» που πρέπει.

Αυτή την τιμωρία δεν μπορεί να τη δώσει το «σινάφι» ειδικών επιστημόνων και νομικών που βγάζουν μόνιμα τις απεργίες παράνομες και δίνουν πράσινο φώς στα FUNDS να πλειστηριάζουν τα σπίτια του λαού και πιστοποιούν τόσα χρόνια για την ασφάλεια και την ποιότητα των συγκοινωνιών ότι όλα βαίνουν καλώς.

 

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί

 

Οι εργαζόμενοι, ο λαός, χρειάζεται να πάρουμε  θέση και να δυναμώσουμε την αντίσταση απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς μεγαλοεπιχειρηματίες.

Με τοναγώνα μας, θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.

Θα κερδίσουμε, αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη, για υγεία, ευημερία και ασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας.

 

Δεν «πάμε και όπου βγει» – Η ζωή μας δεν είναι κόστος – Η ζωή μας έχει αξία

 

Οι πραγματικοί ένοχοι έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση μας. Οι προσχηματικές παραιτήσεις και τα δημόσια «συγνώμη» δε συγκινούν κανέναν.

 

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι

 

Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Για να πάψουν οι χώροι δουλειάς είναι μια «κοιλάδα των Τεμπών».

 

Καλούμε κάθε εργαζόμενη/ο στον κλάδο, να συμμετάσχειστην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Πέμπτη16 Μάρτη, στις 11:30 πμστην κεντρική πλατεία