Κύκλος εκδηλώσεων στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας


Tags |

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας διοργανώνει με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου κύκλο εκδηλώσεων στον χώρο του μουσείου. Θα παρουσιαστεί πλήθος ευρημάτων από την πρόσφατη αρχαιολογική έρευνα, ενώ το αφιέρωμα στη Μικρά Ασία θα συνδυαστεί με ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Μνήμες από Αλησμόνητες πατρίδες». Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι οι εξής:

  • Σάββατο 4 Μαρτίου, 7 μ.μ.: «Η αρχαία Λάρισα: από την προϊστορία μέχρι την κλασική εποχή», διάλεξη τουδρ. αρχαιολόγου-εκπαιδευτικού με απόσπαση στο ΚέντρονΕρεύνης της Αρχαιότητος της Ακαδημίας ΑθηνώνΘεοδώρου Παλιούγκα.

 

  • Πέμπτη 9 Μαρτίου, 7 μ.μ.: «Δύο Λαρισαίες πρωτοπόροι επιστήμονες: Άννα Κατσίγρα& Μαρία Πιπινοπούλου-Σωτηρίου», εκδήλωση για την Ημέρα της γυναίκας με ομιλητές τον τέως Αναπληρωτή καθηγητή Παιδιατρικής – Κοινωνικής & Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.ΝίκοΣκεντέρη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Λάρισας δρ.ΑρχοντούλαΑναστασιάδου.

 

  • Πέμπτη 16 Μαρτίου, 7 μ.μ.: «Αρχαιολογικά ευρήματα στη Μικρά Ασία την εποχή της παρουσίας του ελληνικού στρατού το 1922», διάλεξη του Ακαδημαϊκού και Ομότιμου καθηγητήΚλασικής Αρχαιολογίας του ΑΠΘκ. Μιχάλη Τιβέριου.

 

  • Κυριακή 26 Μαρτίου, 12 το μεσημέρι: «Βυζαντινές τοιχογραφίες στην Καππαδοκία», διάλεξη της κ. Μαρίας Ξενάκη, δρ. αρχαιολόγου του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

  • Κυριακή 2 Απριλίου, 12 το μεσημέρι: «Βυζαντινές οχυρώσεις της Θεσσαλίας», διάλεξη της Προϊσταμένης του Τμήματος Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της ΕΦΑ Μαγνησίας δρ. Άννας Γιαλούρη.