Πρόσκοποι από το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα στο ΜΕΑΛ


Tags |

Οι Κοινότητες Ανιχνευτών, τα Προσκοπικά Δίκτυα των συστημάτων Αγρινίου και Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν χειμερινή εκδρομή στη Λάρισα.

Επισκεπτόμενοι τα αξιοθέατα, γνωρίζοντας την πόλη, μεταξύ άλλων, έκαναν μία στάση για ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Τα μέλη των Προσκοπικών δικτύων, εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία του κτηρίου του Μουσείου, λαμβάνοντας σημαντικές πληροφορίες για την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, έχοντας την ευκαιρία παράλληλα να περιεργαστούν τα μοναδικά αντικείμενα της εποχής, που μαρτυρούν τις δυσκολίες και τις κακουχίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι πατριώτες/-ισσες, κατά τη διάρκεια των μαχών εναντίων των ξένων εισβολέων.

Η επίσκεψη αποσκοπούσε στην αναζήτηση αρχειακού υλικού για έρευνα σχετικά με την ιστορία του προσκοπισμού στη Θεσσαλία, πάνω σε θέματα πολέμου και σύγχρονου πολιτισμού.

Η υποδοχή και η ξενάγηση έγινε από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Μουσείου, Βαγγέλη Ρεμπάπη. Τα παιδιά και οι ενήλικες σημείωσαν την ιδιαίτερα φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της Λάρισας.