- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια για χιλιάδες νέα ζευγάρια

Στην ερήμωση των χωριών, που αποτυπώνεται ιδιαίτερα έντονα στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κραννώνα του δήμου Κιλελέρ, και στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα που αποτυπώθηκε και επισήμως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της απογραφής του πληθυσμού, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών και της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου Κιλελέρ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τις δραστήριες προέδρους του Συλλόγου Γυναικών κ. Δέσποινα Μπουλασίκηκαι της Κοινότητας κ. Γεωργία Λιάπη-Νανούλη «για την όμορφη εκδήλωση στην εστία πολιτισμού, στο ανακαινισμένο παλαιό σχολείο, που είναι αφορμή για να ξαναζωντανέψει το χωριό».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «το δημογραφικό είναι το κατ’ εξοχήν εθνικό θέμα. Η πολιτεία έλαβε κάποια μέτρα όπως το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Έχοντας, όμως, εργαστεί για το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό γνωρίζω ότι το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο και χρειάζεται μια δέσμη μέτρων σε βάθος χρόνου. Σίγουρα είναι θετικό βήμα η παρέμβαση που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση για τη στεγαστική πολιτική προς χιλιάδες νέα ζευγάρια, με επιδοτούμενα δάνεια αγοράς σπιτιού, όπου η δόση του δανείου θα είναι μικρότερη του ενοικίου».

Ο κυβερνητικός βουλευτής εξήρε την επιλογή του δήμου Κιλελέρ που στηρίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις και στα μικρότερα χωριά του δήμου, που όπως είπε «είναι αφορμές για να βρεθούν στον γενέθλιο τόπο τους όσοι έχουν εγκατασταθεί στην πόλη, και να συνεχίσουν τον δεσμό με το χωριό καταγωγής τους τα παιδιά και τα εγγόνια τους».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχήθηκε στους κοντοχωριανούς και συνδημότες του για τη νέα χρονιά «υγεία, ειρήνη, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή!».