Στον Όλυμπο η χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας


Tags |

Με ξεχωριστό τρόπο και σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της μικτής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας “musicArte την περασμένη Κυριακή 22Ιανουαρίου 2023στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου.

Αξιοποιώντας τις άριστες καιρικές συνθήκες του περασμένου σαββατοκύριακου τα μέλη της μικτής χορωδίας musicArteΕλασσόνας συνδύασαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με ημερήσια εκδρομή στην περιοχή του Ολύμπου. Επισκέφθηκαν την ιστορική Ιερή Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού Ολύμπου όπου τους υποδέχθηκε με θέρμη ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου. Η χορωδία ξεναγήθηκε στο Καθολικό και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Μονής από τον ηγούμενο ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον χοράρχη και τους χορωδούς για την επίσκεψη, ευχήθηκε καλή, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά, τόνισε τη σημασία της μουσικής στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Ως ανταπόδοση της φιλοξενίας οι χορωδοί ψάλλαν αποσπάσματα από την Θεία λειτουργία σε τετράφωνη επεξεργασία των Ν. Μάντζαρου, Θ. Πολυκράτη και Θ. Παπακωνσταντίνου τόσο εντός του Καθολικού όσο και στον περίβολο του ναού οπού βρίσκονταν αρκετοί προσκυνητές.

Προς το μεσημέρι η χορωδία βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου σε ύψος 2000 μέτρων όπου σε μια σύντομη και λιτή τελετή με φόντο το πανέμορφο χιονισμένο τοπίο έξω από το καταφύγιο της λέσχης αξιωματικών έγινε η κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας.

Ο πρόεδρος του συλλόγουκαι μαέστροςτων μουσικών συνόλων κ.Κωνσταντίνος Μάτης,πλαισιωμένος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και χορωδούς, έκανεένα σύντομο απολογισμό της περασμένης καλλιτεχνικής χρονιάς και ευχαρίστησε όλα τα  μέλη και τους φίλους των χορωδιακών συνόλων για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη σε όλες δράσεις του συλλόγου. Επίσηςανακοίνωσε ότι η μικτή, η νεανική και η προκαταρκτική χορωδία του συλλόγου προετοιμάζονται για να συμμετάσχουνσε σημαντικές χορωδιακές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις μετά από προσκλήσεις που έχουν δεχθεί στο προσεχές εαρινό εξάμηνο.

Ακολούθησε γεύμα και γλέντι με πολύ τραγούδι και χορό. Τυχερή της χρονιάς η μικρή χορωδός Βασιλική Τζ. που κέρδισε μια οικιακή συσκευή προσφορά από το κατάστημα Π. Σαμόλαδου στην Ελασσόνα.