Παράταση της “Χρονοκάψουλας” στο Μουσείο Σιτηρών έως τις 9 Φεβρουαρίου 2023


Tags |

Παρατείνεται έως και τις 09-02-2023, η ανοιχτή δράση στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων “Χρονοκάψουλα για τη Λάρισα- Ιστορίες του σήμερα για το αύριο!”, η οποία ξεκίνησε στις 09-12-2022.  Αποχαιρετούμε το 2022, συνθέτοντας την δική μας πολυπρόσωπη ιστορία για το μέλλον και φτιάχνοντας όλοι μαζί ένα διαφορετικό Μουσείο της πόλης μας.

  Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους πολίτες να πάρουν μέρος στη δημιουργία μιας χρονοκάψουλας που θα περιλαμβάνει “τεκμήρια” της καθημερινής και δημόσιας ζωής στη Λάρισα του 2022.

Στην είσοδο του Μουσείου, μικροί και μεγάλοι, τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, φέρνουν ένα μικρό αντικείμενο του σήμερα που θα αποθηκευτεί μέσα στην χρονοκάψουλα.

Τι θα μπορούσε να είναι αυτό; Ένα απόκομμα εφημερίδας, ένα κέρμα, μία κονκάρδα, ένα μολύβι, ένα φυλλάδιο, ένα μικρό παιχνίδι, οτιδήποτε ρίχνει φως στη ζωή του σήμερα, όπως όλοι εμείς τη βιώνουμε μέσα και έξω από το σπίτι.

Παράλληλα συμπληρώνουμε ένα εικονογραφημένο έντυπο με τις δικές μας ιστορίες και πληροφορίες για την πόλη. Έντυπα και αντικείμενα θα αποθηκευτούν στην χρονοκάψουλα, η οποία θα σφραγιστεί από εκπρόσωπο του Δήμου, θα αποθηκευτεί στα Γενικά Αρχεία Κράτους – Παράρτημα Λάρισας και θα ανοιχτεί το 2052.

 

 

 

Πληροφορίες στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, Μύλος του Παππά

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 10:00-14:00, Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:00.

Τηλ. 2410 530083

e mail: mouseiomylou@larissa.gov.gr

FB:Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων