- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Βαγενά: Έκτακτη ενίσχυση στο προσωπικό του ΕΣΥ, τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου και το προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Παρασκευή, 16/12/2022, κατέθεσε Τροπολογία που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε τρεις κλάδους του Δημοσίου,το προσωπικό του ΕΣΥ, τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου και το προσωπικό καθαριότητας των ΟΤΑ. Κλάδοι που κυρίως επηρεάστηκαν κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του COVID-19. Ένα έκτακτο βοήθημα ως αντιστάθμισμα στην αυξημένη υπηρεσιακή και εργασιακή τους απασχόληση, όπως αντίστοιχα αναγνωρίστηκε και στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το οποίο θα επεκταθεί και στους λιμενικούς.

Οι τρεις αυτοί κλάδοι του Δημοσίου, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ενισχυθούν,αναγκάστηκαν να αναπληρώσουν τις ελλείψεις και σοβαρές ανεπάρκειες του συστήματος καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια στο επίπεδο της προσωπικής εργασίας. Ορισμένες φορές δε, εξαναγκάστηκαν να εργάζονται σε εξοντωτικά ωράρια κάτω από ακραίες συνθήκες.

Εάν η ΝΔ δεν υπερψηφίσει την Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Τετάρτη, 21/12/2022, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στη Βουλή, σημαίνει ότι τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια για τους υγειονομικούς και τα καλά λόγια για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με τα οποία ευχαριστούσε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά αυτούς τους ανθρώπους για όσα προσέφεραν στην περίοδο της πανδημίας, ήταν μια σκέτη υποκρισία.