- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για την ολοκληρωμένη προστασία των δικαιωμάτων των ΑμεΑ

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαικής Συσπείρωσης», καταθέτουμε στο Π.Σ Θεσσαλίας, την παρακάτω πρόταση ψηφίσματος, θεωρώντας ότι χρειάζεται να διεκδικηθεί μια ολοκληρωμένη προστασία των δικαιωµάτων των ΑμεΑ και όχι μόνο το δικαίωμα στην εργασία.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, θεωρεί ότι όλα τα ΑμεΑ, ανεξαρτήτως του βαθμού και του είδους αναπηρίας, έχουν και πρόσθετες ανάγκες εκτός απ’ αυτές του γενικού πληθυσμού. Αυτές σχετίζονται με το δικαίωμα στην εργασία, τη διατροφή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το υγειονομικό υλικό, τη μετακίνηση, τα τεχνητά μέλη και βοηθήματα, την ειδική εκπαίδευση, τη φυσικοθεραπεία, τη συστηματική παρακολούθηση από γιατρούς, άλλους υγειονομικούς, τις υπηρεσίες «κατ’ οίκον νοσηλεία» και «Βοήθεια στο σπίτι», την αναγκαία λειτουργική διαμόρφωση της κατοικίας, την άθληση, την ψυχαγωγία κ.ά. Αυτές οι ανάγκες δεν είναι «σταθερές», αλλά μεγαλώνουν με την αύξηση της ηλικίας.

Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε:

Για το δικαίωμα στην εργασία και την προστασία των ανέργων

Με το Ν. 2643/98, προβλέπεται η πρόσληψη ΑμεΑ ικανών προς εργασία με ποσόστωση ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων ανά επιχείρηση, οργανισμό, κ.λπ.  Ο νόμος αυτός, δεν εφαρμόζεται παντού, κυρίως υπο την πίεση εργοδοτών αλλά και από το αστικό κράτος. Σαφώς καταδικάζουμε κάθε πρακτική ή άποψη αποκλεισμού των ΑμεΑ από την εργασία, όπως αυτή που διατυπώθηκε από το δήμαρχο Βόλου, στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Εμείς διεκδικούμε:

Για την Ειδική Αγωγή

Για τις μονάδες Πρόνοιας