- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Ο ρόλος της Επιτροπής Λοιμώξεων στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου και η μάστιγα των νοσοκομειακών λοιμώξεων

Με θέμα «ο ρόλος της Επιτροπής Λοιμώξεων στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου και η μάστιγα των νοσοκομειακών λοιμώξεων»,  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ομιλία του Προέδρου της Επιτροπής Λοιμώξεων και Διευθυντή Παθολογίας, κ. Γκαμπράνη Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας, παρουσιάστηκαν οι ενέργειες της επιτροπής μέχρι σήμερα, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων της για το 2023. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η καθιέρωση του σεμιναρίου πρόληψης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, για τους νεοδιορισθέντες υπαλλήλους του νοσοκομείου, το οποίο θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά τις ημερομηνίες 13-14 Δεκεμβρίου 2022.

Η  ομιλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκπαιδευτικών μαθημάτων της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, των οποίων συντονιστής είναι ο Διευθυντής της Χειρουργικής κ. Ευθυμίου Ματθαίος, και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση Αντιβιοτικών.

Η μαζική συμμετοχή του προσωπικού, το οποίο γέμισε την αίθουσα του αμφιθεάτρου, αλλά και η συμμετοχή και η παρέμβαση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βλαχάκη Γρηγορίου, δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αλλά και της Διοίκησης, για την σημασία της πρόληψης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και της αντιμετώπισης της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά στο Γ.Ν. Λάρισας.