- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος σε συνεργασία με τις χορωδίες του μουσικού συλλόγου Music Arte, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Μάτη, διοργάνωσε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου ε.ε. στην κατάμεστη αίθουσα του Δήμου «Β. Φαρμάκης» μια σπουδαία μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή υπό τον τίτλο: «Μικρασία, όσο σε θυμάμαι ζείς».

Η εκδήλωση ενταγμένη στα πλαίσια των Συνοδικών επετειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, απετέλεσε μια συνέχεια της ομώνυμης μεγαλειώδους συναυλίας πουδιοργάνωσε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο η υποεπιτροπή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητας  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ε.ε.και στην οποία συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολή μας με την παιδική χορωδία του MusicArte.

Ήταν μια ευκαιρία μέσα από τα ίδια τραγούδια που ακούστηκαν στο Καλλιμάρμαρο να τιμηθεί ο αγώνας των ξεριζωμένων Μικρασιατών και να αναδειχθεί η ομορφιά ενός πολιτισμού που σβήστηκε τόσο σκληρά και άδικα στην προκυμαία της Σμύρνης.. «Η Εκκλησία δεν είναι μόνο ταμειούχος της χάριτος, αλλά και η κιβωτός της ιστορικής μνήμης», τόνισε στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χαρίτων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους μικρούς χορωδούς και τον χοράρχη κ. Κων/νο Μάτη για την συμμετοχή τους αρχικά στην Συνοδική εκδήλωση των Αθηνών, ενεχειρίζοντάς τους το Ευχαριστήριο της Ιεράς Συνόδου. Τιμώντας τον χοράρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης του προσέφερε αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης, ευχαρίστησε όλους τους χορωδούς, τους τραγουδιστές και την ορχήστρα για την όμορφη βραδιά που χάρισαν στην πόλη μας.Η εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη είναι διαθέσιμη μέσα από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως