- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κέλλας: Οι παλιννοστήσαντες ομογενείς να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας

«Ευελπιστώ πως η πολιτεία θα στηρίξει το αίτημά σας, για ρύθμιση των στεγαστικών δανείων, που συνάψατε προ εικοσαετίας, εξετάζοντας τη δυνατότητα για μείωση του ποσού των δόσεων και χρονική επιμήκυνση της καταβολής τους».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το μήνυμα του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στο έκτακτο συνέδριο, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕλληνοποντίωνΠαλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, στην Αθήνα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με το προεδρείο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας, το «Πεπρωμένο», που συνάντησε πρόσφατα στο γραφείο του, υποστήριξε το αίτημα των ομογενών για ρύθμιση των δανείων τους, καθώς «οι παλλινοστούντες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, αποτελούν μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, που επαναπατρίστηκε πάνω σε μηδενικές οικονομικές βάσεις και έχουν επηρεαστεί στο μέγιστο βαθμό από τη δεκαετή οικονομική κρίση».

Αναφορικά με το αίτημα για τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σημείωσε πως η πολιτεία οφείλει να επανεξετάσει τα χρονικά όρια διαμονής στη χώρα ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης, καθώς και τη δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικήςπερίθαλψης για τους υπερήλικες ανασφάλιστους παλιννοστούντες.

«Η κυβέρνησή μας, που τρία χρόνια τώρα, επιδεικνύει άμεσα αντανακλαστικά σε κοινωνικά ζητήματα, θα σκύψει στα ζητήματα που θέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕλληνοποντίωνΠαλιννοστούντων από την πρώην ΕΣΣΔ, για την εφαρμογή ουσιαστικών λύσεων σε ρεαλιστικές βάσεις», κατέληξε ο κ. Κέλλας.