- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Βαγενά: Οριστικά εκτός νέας ΚΑΠ οι συνδεδεμένες για μήλα και καρπούς με κέλυφος

Εγκρίθηκε το Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφήνοντας οριστικά εκτός τις συνδεδεμένες για τα (μη ΠΟΠ) μήλα και τους καρπούς με κέλυφος. 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν η πρόταση της Ελλάδας που εγκρίθηκε από την Ε.Ε. για την περίοδο2023-27 και δεν βρέθηκαν λίγες χιλιάδες ευρώ για τους παραγωγούς μήλων και καρπών με κέλυφος.

Οι βουλευτές της ΝΔ του νομού μας, μετά από επαφές που είχαν πριν λίγο καιρό με τονυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, είχαν πει ότι θα βρεθεί μια λύση ενίσχυσης των μήλων και των καρπών με κέλυφος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2022. Περιμένουμε τη λύση…

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών είναι πιο αναγκαίες σήμερα παρά ποτέ.Το αφορολόγητο πετρέλαιο, η παραμονή των καρπών με κέλυφος στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις καθώς καιτης μηλοκαλλιέργειας, χωρίς διαχωρισμό σε ΠΟΠ και μη ΠΟΠ, η σύναψη διακρατικών συμφωνιών και η εξεύρεση νέων αγορών, η θέσπιση πλαφόν τόσο στην τιμή του αγροτικού ρεύματος όσο και στις τιμές πώλησης, ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής, αλλά και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ είναι τα ελάχιστα απαιτούμενα για να μην εγκαταλείψουν οι παραγωγοί τις καλλιέργειές τους.