Τάσος Τσιαπλές: Όχι στην στρατικοποίηση των πολιτικών υπηρεσιών ΠΑΜ-ΠΣΕΑ των Περιφερειών


Tags |

Η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο με τίτλο «Δημοτική Αστυνομία, Φορείς Λαϊκών Αγορών, Απλούστευση διαδικασιών μεταξύ Ο.Τ.Α. και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών» στο άρθρο 81, έχει «στριμώξει» ρύθμιση για  τη στελέχωση των θέσεων Προϊσταμένων των Αυτοτελών Τμημάτων Π.ΑΜ. – Π.Σ.Ε.Α. των Περιφερειών από απόστρατους αξιωματικούς, που ανακαλούνται στην ενεργό υπηρεσία, απαξιώνοντας εκπαιδευμένους (σχολή ΠΣΕΑ, κλπ) με πολύτιμη πολυετή εμπειρία στα σχετικά αντικείμενα και εξειδίκευση εργαζόμενους που στελεχώνουν τα Αυτοτελή Τμήματα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ των Περιφερειών.

Ως Λαική Συσπείρωση, διαφωνούμε πλήρως με την επαναφορά παλαιότερων καθεστώτων που επιδιώκει το Υπουργείο Εσωτερικών με τη στρατικοποίηση των θέσεων ευθύνης των Υπηρεσιών ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη αναχρονιστική νομοθετική ρύθμιση.

Η κυβέρνηση αντι να προωθεί τέτοιες αναχρονιστικές αλλαγές, που αποσκοπούν και στο «βόλεμα» κάποιων ημέτερων, να προχωρήσει άμεσα στην αντιμετώπιση της τραγικής υποστελέχωσης των περιφερειών με προσλήψεις μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού και στην χορήγηση του απαραίτητου σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα Αυτοτελή Τμήματα των Π.ΑΜ. – Π.Σ.Ε.Α. των Περιφερειών.

 

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας